Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor

Arăt: 1 - 1 din 1 REZULTATE
Consultanță Locale Știri

CLIMATE-KIC

Climate- KICCamera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener oficial român al Biroului Regional Climate-KIC din Ungaria Centrală anunță lansarea celui de-al doilea pachet de activități în cadrul proiectului CLIMATE-KIC.

Pachetul de Incubare / Accelerare oferă sprijin start-up-urilor inovative în planificarea afacerii, în tehnici de prezentare și negociere și alte abilități de afaceri.

Pentru a facilita transpunerea unei idei în viața reală, se oferă acces la rețeaua internațională Climate KIC (masterclass-uri europene, oportunități de expunere la nivel global), precum și sprijin financiar direct (grant) de până la 20.000 euro.

Pachetul/programul se vrea a fi un incubator / accelerator de business, astfel încât aplicantul / echipa de aplicanți cu o idee inovatoare și de impact să ajungă într-un termen scurt (aproximativ un an) să dezvolte o afacere competitivă pe piață.

Programul este structurat în trei etape:
Etapa 1: Elaborarea unui plan de afaceri inițial și a unui model financiar în cadrul unui bootcamp de 4 zile la Budapesta (Septembrie 2015), unde se vor desfășura cursuri și workshopuri pe tematici generale de business (management, marketing, distribuție, planuri de afaceri, investitori, piață, etc);
Etapa 2: Verificarea ipotezelor și a pieței care presupune un working plan personalizat și mentorat, coaching, vizite de studiu etc.;
Etapa 3: Atragerea de investitori prin testarea efectivă a ideii, cele mai bune idei primind un grant în valoare de 20.000 euro.

Accesul se poate realiza în oricare dintre etape în funcție de cât de avansată este ideea de business, sau se pot parcurge succesiv. Accesul se face în urma unei selecții de aplicații.

Perioada de înscrieri este deschisă pănă la mijlocul lunii August 2015  și se adresează tuturor persoanelor care au o idee de business conturată, inovatoare în domeniul Climate Change (servicii noi, produse noi, tehnologii noi, verzi, reciclabile etc).
Condiție obligatorie este cunoașterea limbii engleză.

Participarea în toate etapele este gratuită, asigurându-se transportul, cazarea și masa.

Link către program: climate-kic.org