Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor

Arăt: 1 - 10 din 17 REZULTATE
Locale Știri

Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe 2017

 

 

IFLA 2017

Peisagiștii europeni se vor întâlni la București în perioada 1-4 iunie 2017 cu ocazia celei de-a 28-a ediții a evenimentului internațional Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe. Tema evenimentului este “(UN)LIMITED LANDSCAPES: NO FENCE, NO OFFENCE” și face referire la peisaje ce nu sunt limitate de nici un fel de îngrădire.

Recent, edițiile anterioare ale acestei întâlniri anuale au fost găzduite de Bruxelles în 2016, de Lisabona în 2015 și de Oslo în 2014. Ediția din 2018 va avea loc în Londra.

IFLA Europe reprezintă 34 de asociații naționale ale peisagiștilor din Europa, respectiv aproximativ 15.000 de profesioniști de pe continentul european. Viziunea IFLA Europe este aceea de a stabili importanţa tuturor aspectelor legate de arhitectura peisajului şi de peisaj, în contextul fizic, socio-economic, cultural, vizual, conceptual şi spaţial a comunităţii europene. Printr-o abordare generală şi cuprinzătoare organizația europeană sprijină exercitarea profesiei de peisagist contribuind la reglementarea și promovarea acesteia participând în acest fel la constuirea unui discurs naţional şi internaţional, conturând şi diseminând iniţiativele europene, facilitarea schimbului de informaţii, promovând în acelaşi timp excelenţa în practica profesională, educaţie şi cercetare, culminând astfel cu o dezvoltare culturală bogată, diversificată şi durabilă.

IFLA Europe activează ca Regiunea europeană a International Federation of Landscape Architects. Pentru mai multe detalii: http://iflaeurope.eu/.

Detalii despre comunicatul de presă regăsiți aici.

Detalii despre Program regăsiți aici.

Detalii despre Speakeri regăsiți aici.

IFLA Europe 2016 BruxellesIFLA Europe 2016 Bruxelles
IFLA Europe 2016 BruxellesIFLA Europe 2016 Bruxelles
IFLA Europe 2016 BruxellesIFLA Europe 2016 Bruxelles
IFLA Europe 2015 LisabonaIFLA Europe 2015 Lisabona
IFLA Europe 2015 LisabonaIFLA Europe 2015 Lisabona
IFLA Europe 2014 OsloIFLA Europe 2014 Oslo

Post-ul Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe 2017 apare prima dată în Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.


 

Internaționale Știri

International Student Week in Belgrade – ISWIB 2017

 

 

ISWiB 2017

ISWiB stands for International Student Week in Belgrade. It is an international educational and cultural festival that takes place in Belgrade, the capital of Serbia. During 8 days in July you will be provided with the opportunity not only to be introduced to Belgrade and Serbian culture, but also to participate in various workshops dealing with the eminent problems of today’s society using different methods such as: musical, photography, public speaking, landscape architecture, yoga, IT etc.

Share your ideas and convictions with your counterparts from all around the world in an environment without prejudice, hate speech, violence, and xenophobia. Connect with outstanding experts from different subject areas and use obtained experience to improve your surrounding or to start up your own projects.

ISWiB will take place in Belgrade from 16-24 July, 2017. If you want to apply for the best summer ever, you can do it by filling out our online application form.


For more details please read here.

Post-ul Insternational Student Week in Belgrade – ISWIB 2017 apare prima dată în Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.


 

Locale Știri

România are statut de țară liberă de pestă porcină clasică

Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor a oficializat statutul de țară liberă de pestă porcină clasică pentru România. În cadrul lucrărilor celei de-a 85-a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE), România a fost admisă pe listă statelor libere de pestă porcină clasică. ANSVSA a supus analizei Comisiei Științifice a …

Locale Știri

Burse NETAJI SUBHAS pentru studii de doctorat, India

INDIAN COUNCIL FOR AGRICULTURAL RESEARCH (ICAR) anunta deschiderea perioadei de inscriere pentru obtinerea unei burse NETAJI SUBHAS pentru studii complete de doctorat in domeniul Agricultura sau conexe, incepand cu anul universitar 2017-2018.

Informatii suplimentare pot fi accesate pe pagina www.icar.org.in.


Sursa: Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară

Link articol: Burse NETAJI SUBHAS pentru studii de doctorat, India


 

Locale Știri

MADR face controale în piețe

În această săptămână, echipe de control din cadrul MADR verifică respectarea prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, în toate piețele agroalimentare din sectoarele Municipiului București.

Pentru desfășurarea optimă a acestei acțiuni de amploare, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru constituirea de echipe mixte de control alcătuite din inspectori de specialitate ai MADR și ofițeri de poliție economică și ordine publică, în scopul de a asigura depistarea, sancționarea și eliminarea tuturor activităților ilicite ce se manifestă în aceste zone de comercializare, în special, în domeniul fructelor și legumelor proaspete.

Obiectivele principale ale acestor acțiuni de control constau în:

  • Asigurarea unui procent minim de spații de vânzare distincte, în proporție de minimum 40% din totalul spațiilor de vânzare existente, care sunt rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli autohtoni, persoane fizice deținătoare ale unui atestat de producător şi ale unui carnet de comercializare pentru valorificarea produselor din sectorul agricol obținute din gospodăria/ferma proprie.
  • Etichetarea conformă a tuturor loturilor de legume și fructe expuse în piețe prin indicarea informațiilor cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului şi evident, a prețului de vânzare.
  • Existența unui atestat de producător eliberat în condițiile legii și a documentelor de proveniență, în cazul comercianților.

În urma controalelor efectuate s-a constatat faptul că foarte mari cantități de legume și fructe proaspete provenite din comerțul intracomunitar sau din import, tranzacționate “la negru” ajung a fi comercializate ca produse autohtone în depozite en-gros sau direct în piețele agroalimentare.

Foarte multe atestate de producător eliberate de primării ridică suspiciuni rezonabile asupra legalității modului de eliberare a acestora, urmând ca pentru toate aceste situații să se extindă verificările de specialitate la instituțiile care le-au eliberat, respectiv primării.

În prima zi de verificări, echipele de control ale MADR au aplicat 40 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 43.000 lei.

A fost angajată răspunderea contravențională în cazul a trei administratori de piețe agroalimentare, cărora li s-a aplicat fiecăruia amendă contravențională în valoare de 12.000 lei.

Acțiunile inițiate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor continua până la eradicarea fenomenului ilicit din piețele Municipiului București și instaurarea unui climat adecvat pentru ca fermierii români să-și poată comercializa produsele proprii, iar consumatorii să aibă garanția calității oferită de produsele autohtone.


Sursa: Comunicare – Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Link articol: MADR face controale în piețe


 

În țară Jobs

Back Office Representative

Oportunitate job: Back Office Representative

Scopul postului: Desfasurarea activitatii de suport in relatia cu partenerii interni si externi din domeniul
produselor alimentare, deruland contractele de furnizare de servicii si avand ca finalitate raportul de
control / buletinul de analiza emis catre client

Pentru detalii referitor la acest post, va rugam sa dati click aici.


Post-ul Back Office Representative apare prima dată în Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.


 

Locale Știri

Alegerea în funcția de Președinte al AUF a rectorului USAMVB, prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu

În cadrul celei de-a 17-a Adunări Generale a AUF, care s-a desfășurat în Maroc, la Marrakech, în perioada 10-12 mai, rectorul USAMVB, Prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu a fost ales în funcția de președinte pentru o perioadă de 4 ani (2017-2021).

Este o mare onoare pentru mine să reprezint România în fruntea acestei prestigioase agenții, care reunește elita academică din țările francofone de pe tot globul. Voi milita pentru dezvoltarea cooperării interuniversitare, atragerea de resurse în folosul tinerilor studenți și cercetători, în special pentru cei din țările care au mai multă nevoie, în vederea asigurării de șanse și oportunități egale”, a firmat Prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu.

Acest eveniment reprezintă un succes ptr comunitatea academică a Universității, dar si ptr învățământul românesc din România fiind pentru prima dată de la înfiinţarea AUF, în 1961, când ţara noastră deţine preşedinţia agenţiei şi cu atât mai meritorie, dacă ţinem cont de faptul că universităţile româneşti reprezintă doar 3% din totalul membrilor AUF.


Post-ul Alegerea în funcția de Președinte al AUF a rectorului USAMVB, prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu apare prima dată în Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

Sursa imagine: www.romaniacurata.ro


Locale Știri

Controale Autoritatea Națională Fitosanitară

Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, a demarat ample acțiuni de verificare a obligațiilor legale pe care le au comercianții, utilizatorii și prestatorii de servicii cu produse de protecție a plantelor în conformitate cu legislația în vigoare.

Controalele sunt extinse la nivelul țării, atât în unități fitofarmaceutice, cât și în piețe, târguri, oboare și chiar la utilizatorii sau prestatorii de servicii cu produse de protecție a plantelor. Acestea au un rol preventiv și ne dorim ca disfuncționalitățile constatate de-a lungul timpului sa nu se mai regăsească, astfel încât verificările inspectorilor fitosanitari să aibă un rol preventiv și de îndreptare și doar, mai apoi de sancționare.

Agenții economici sau persoanele fizice care desfășoară sau doresc să desfășoare activități cu produse de protecție a plantelor, trebuie să respecte prevederile Ordonanței nr. 4 din ianuarie 1995 privind fabricarea, comercializarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, dăunătorilor și buruienilor în agricultură și silvicultură, aprobată prin Legea nr.85 /1995, a Ordonanței Guvernului nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecția plantelor, precum și pentru modificarea și abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar aprobată prin Legea nr.28/2009.

Inspectorii fitosanitari din cadrul Direcției Fitosanitare București au depistat în urma controalelor efectuate neconformități privind depozitarea produselor de protecție a plantelor și efectuarea de tratamente fitosanitare în condiții improprii, ceea ce adus la anularea Autorizației pentru utilizarea produselor de protecția plantelor precum și, anularea Autorizației pentru prestări servicii, conform art.33 din OG nr. 4/1995 modificat prin art. 7 din OG nr 41/2007.

De asemenea, au fost depistați operatori economici care comercializau produse de protecție a plantelor fără a deține certificat de înregistrare sau comercializau produse expirate, utilizatori care nu au returnat ambalajele și produse etichetate necorespunzător.
Pentru 12 neconformități s-au aplicat sancțiuni în valoare de 21.600 lei, conform prevederilor OG nr. 4/1995 și OG nr. 41/2007.

În baza protocolului încheiat intre Autoritatea Națională Fitosanitară și Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliției Române, sunt constituie echipe de control pentru depistarea comercializării de produse de protecție a plantelor contrafăcute și/sau depozitate în locații neautorizate.


Sursa: Comunicare – Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Link articol: COMUNICAT DE PRESĂ


 

În țară Jobs

CURS LUCRĂTOR ÎN CULTURA PLANTELOR, 6 iunie

 

 

Cultura Plantelor
UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREȘTI
B-dul Mărăști, Nr. 59, , sectorul 1, București vă oferă un curs acreditat ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări)

Începand cu data de 03.06.2017 vom desfășura următorul program de formare profesională:
CURS LUCRĂTOR IN CULTURA PLANTELOR – Cod COR: 6111.1.1
Durată: 360 de ore.
Studii minime pentru participare: învățământ general obligatoriu (10 clase).

Competenţele dobândite după parcurgerea cursului

  1. Comunicare și numerație
  2. Utilizarea calculatorului și prelucrarea informației
  3. Comunicarea în limba modernă
  4. Dezvoltare personală în scopul obţinerii performanţei
  5. Igiena şi securitatea muncii
  6. Lucrul în echipă
  7. Organizarea locului de muncă
  8. Pregătire pentru integrarea la locul de muncă
  9. Tranziţia de la şcoală la locul de muncă
  10. Rezolvarea de probleme
  11. Satisfacerea cerinţelor clienţilor
  12. Factorii climatici şi edafici
  13. Pregătirea solului şi înfiinţarea culturilor
  14. Intreţinerea şi recoltarea culturilor
  15. Depozitarea şi valorificarea producţiei vegetale
  16. Hrănirea animalelor
  17. Ingrijirea şi întreţinerea animalelor
  18. Recunoaşterea agregatelor şi instalaţiilor folosite în agricultură
  19. Intreprinderea şi mediul extern
  20. Elemente de ecologie
  21. Ingrijirea şi recoltarea culturilor de câmp
  22. Infiinţarea, îngrijirea şi recoltarea culturilor legumicole
  23. Infiinţarea, îngrijirea şi recoltarea culturilor floricole
  24. Ingrijirea speciilor pomicole şi recoltarea fructelor
  25. Ingrijirea viţei de vie şi recoltarea strugurilor

În urma promovării examenului se emite certificat de absolvire/calificare, sub siglele Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerului Educației și Cercetării Științifice însoţit de suplimentul descriptiv care atestă competenţele profesionale dobândite în urma evaluării efectuate de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Acte necesare pentru înscriere:

  • Carte de identitate;
  • Diplomă învățământ general obligatoriu (10 clase);
  • Certificat de naștere;
  • Certificat de căsătorie/decizie de divorț (dacă este cazul).

Înscrierile se fac până la data de 30 Mai 2017 la telefon: 0728266992.

Post-ul CURS LUCRĂTOR ÎN CULTURA PLANTELOR, 6 iunie apare prima dată în Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.


 

Locale Știri

Ghiduri finale sM 6.2 si 6.4 PNDR – afaceri non-agricole in mediul rural!

Au fost publicate ghidurile finale pentru submasurile 6.2 si 6.4 finantate in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, submasuri destinate investitiilor in afaceri nonagricole din mediul rural.

Lansarea sesiunii de depunere a proiectelor urmeaza a avea loc in: 3 mai 2017.

Care este finantarea maxima care se acorda unui proiect?

  • Submasura PNDR 6.2 – pana la 70.000 euro (100% nerambursabili)
  • Submasura PNDR 6.4 – pana la 90% finantare nerambursabila, maximum 200.000 euro.

Cine poate accesa finantarea?

  • Companiile sau orice persoana fizica care poate infiinta o firma in rural pana la data depunerii proiectului;

Ce activitati se pot realiza?

  • Activitati mestesugaresti, de productie, servicii, turism, alte activitati.

Ce se poate face cu banii?

  • Construirea sau modernizarea spatiului pentru desfasurarea activitatii;
  • Cumpararea de echipamente, utilaje sau orice alte dotari necesare afacerii;
  • Alte cheltuieli necesare proiectului;

Ghidurile finale pot fi consultate pe www.afir.ro

Post-ul Ghiduri finale sM 6.2 si 6.4 PNDR – afaceri non-agricole in mediul rural! apare prima dată în VAPRO.


 

Page 1 of 2
1 2