admitere_usamv_cluj_napoca_food_news_romaniaUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată cu 144 de ani în urmă, în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. În anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultură Cluj.

Selecţia candidaţilor USAMV Cluj-Napoca, la studiile universitare de licenţă (pe domenii şi programe) pentru anul universitar 2013-2014, se face fără examen,  după media obţinută la examenul de bacalaureat, cu excepţia Facultăţii de Medicină Veterinară, unde Senatul USAMVCN a aprobat probe specifice de examinare după cum urmează:

Medicină Veterinară – linia de studiu română

  •     Media de bacalaureat – 85%
  •     Probă teoretică (Biologie clasa XI, test grilă) – 15%

Tematica de admitere la Facultatea de Medicină Veterinară
Teste-grilă pentru pregătirea examenului

Medicină Veterinară – linii de studiu engleză și franceză

  •     Media de bacalaureat sau echivalent – 85%
  •     Motivaţia alegerii profesiei şi FMV CN (eseu) – 10%
  •     Voluntariat în folosul comunităţii şi/sau al protecţiei animalelor (adeverinţe) – 5%

Înscrierea şi concursul vor fi organizate separat pentru linia de studiu în limba română şi liniile de studiu în  limbile engleză şi franceză.

Mai multe detalii despre admiterea pentru anul unviersitar 2013-2014 găsiți aici.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.