fao_statistical_yearbook_anuarul_statistic_2013_food_news_romaniaAnuarul Statistic al FAO prezintă o sinteză vizuală a tendințele majore și a factoriilor de influență a Alimentație și Agriculturii la nivel global și interacțiunea acestora cu mediul înconjurător, social și economic. Acesta își propune să fie un punct de referință unic pentru domeniul agro-alimentar mondial și pentru factorii de decizie politică, agențiilor donatoare, cercetători și analiști, precum și a publicului larg.
Multitudinea de numere din întreaga lume se pot clasifica în patru categorii tematice generale:

  • Starea resurselor agricole în lume
  • Insecuritatea alimentară și malnutriția
  • Hrănirea în lume
  • Sustenabilitatea agriculturii și a mediului

Statisticile bune sunt necesare pentru a monitoriza progresele dezvoltării. Datele de evaluare pot duce la niște măsuri mai bune pentru a proteja vulnerabilitatea populațiilor. Fără a avea niște date bune este imposibil să evaluăm și să determinăm impactul politicilor. –  José Graziano da Silva, FAO Director-General

Câteva date mai importante:

  • Aproximativ 12% din suprafața pământului este cultivată cu cereale.
  • Aproximativ 870 milioane de oameni, (sau 1 din 8), sunt subnutriți.
  • La nivel global, aprovizionarea cu alimente a crescut de la aproximativ 2200 kcal/zi la începutul anilor 1960 la mai mult de 2800 kcal/zi până în 2009.
  • Terenurile agricole sunt responsabile de aproximativ 30% din totalul emisiilor antropice cu efect de sera în atmosferă.

Acest Anuar Statistic îl puteți descărca de aici.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.