Afis_Bacau_Bacăul_e_verde_cu_Green_Pro_din nou_food_news_romaniaProiectul Green Pro încheie seria evenimentelor dedicate promovării şi consumului de produse verzi non-alimentare. Activitatea este parte dintr-o campanie mai amplă de conştientizare destinată informării consumatorilor şi producătorilor asupra produselor eco-prietenoase şi a creşterii preferinţei populaţiei pentru produsele verzi prin demonstrarea adevăratelor lor beneficii, financiare şi de mediu. Produsele verzi sunt acele produse non-alimentare care nu au un impact negativ asupra mediului înconjurător în nici un stadiu al vieţii lor, la fabricare, utilizare sau eliminare.
Evenimentul va avea loc Vineri, 19 Aprilie 2013 în Bacău, în incinta Galeriilor Cora, începând cu orele 18:00. Vor fi distribuite materiale informative, pliante şi broşuri, se va proiecta un film documentar cu privire la produsele verzi, cât şi un spot de promovare, urmând ca evenimentul să se încheie cu un concert oferit de Formaţia Playlist, alături de invitaţi precum tenorul Iulian Muşat şi copiii talentaţi ai Clubului Daio. Acest eveniment încheie seria deplasărilor în ţară după ce campania verde a pornit în Octombrie din Bacău, a ajuns  la Cluj în Ianuarie, la Sibiu în Februarie, în Martie la Timişoara, iar la începutul lui Aprilie la Bucureşti.
Proiectul “Promoting Green Products / Promovarea Produselor Verzi” (LIFE+08/INF/RO/000507) este primul proiect din România finanţat prin componenta Informare şi Comunicare a programului LIFE+ al Comisiei Europene.
Pentru detalii suplimentare puteţi contacta managerul de proiect: Prof.univ.dr. Gabriel Lazar (Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, lider de proiect), prin telefon 0234 542411 int. 129, sau accesaţi website-ul proiectului: greenpro.ub.ro.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.