Concursul_International_de_Vinuri_Bucuresti_2013_Food_News_RomaniaÎn perioada 23 – 26 mai 2013 la Bucureşti, la BIBLIOTECA NATIONALĂ A ROMÂNIEI se va desfăşura Concursul International de Vinuri Bucuresti 2013 (IWCB 2013) care este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind cea de a X-a ediție recunoscută în ultimii ani de acest for interguvernamental care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume. Concursul este organizat in conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa şi profesionalismul lor.

Cu ocazia deschiderii oficiale a International Wine Contest Bucharest 2013 joi, 23 Mai, la ora 13,00, la Biblioteca Națională a României, la Sala de Conferinţe Mircea Eliade, va avea loc o conferinţă de presă la care va participa ministrul Agriculturii şi

În anul 2013 au fost înscrise în Concurs 541 probe, din 18 ţări producătoare de vin, vinurile din afara României reprezentând 40 % din total probe. Ţinta pentru următorii trei ani este atragerea a peste 2000 de probe în Concurs.

România ocupa a X-a poziţie în topul consumului de vin pe plan mondial, iar IWCB va trebui sa devină o competiţie pe măsura importanţei ţării noastre în acest domeniu.

În 2013 o serie de premii speciale vor fi înmânate de către organizatorii concursului. Pe lângă tradiţionalele distincţii, Marea Medalie de Aur, Medalia de Aur şi Medalia de Argint, au mai fost create premii care să recompenseze pe cei implicaţi în acest domeniu, unii dintre ei având nevoie de o mai buna vizibilitate şi recunoaştere:

Cel mai bun producător de vinuri prezent la IWCB 2013 – Acest premiu se acordă producătorului care a obţinut cea mai mare medie a vinurilor prezentate în concurs. Pentru a fi eligibil, producătorul trebuie sa aibă cel puţin 5 probe înscrise in Concurs.
Cel mai bun importator/ selecţioner de vinuri din România prezent la IWCB 2013 – Acest premiu se acordă importatorului / selecţionerului din România care a obţinut cel puţin 5 medalii pentru cel puţin 4 producători diferiţi din cel puţin 3 ţări diferite.
Cel mai bun vin din ţara “X”, participant la IWCB 2013 – Acest premiu se acordă dacă sunt cel puţin 15 probe dintr-o țară, iar vinul respectiv a primit minim medalie de aur şi cel mai mare punctaj pentru ţara respectivă.
Premiul de Excelenţă pentru vinificatori/winemakeri din România – Acest premiu se acordă vinificatorilor/winemaker-ilor care au realizat minim 5 vinuri premiate la IWCB 2013.
Premiul pentru Presă: Cea mai bună susținere media a IWCB 2013 (on-line, presa scrisa, Social Media, audio – video)

 

Surse info:

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.