Etichetarea produselor alimentare

Responsabilităţile operatorului

Operatorul sub a cărui denumire sau denumire comercială se comercializează produsul alimentar sau importatorul (dacă operatorul în cauză nu are sediul în UE) este cel căruia îi revine răspunderea pentru informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare. Acesta trebuie să asigure existenţa şi acurateţea acestor informaţii în conformitate cu legislaţia europeană privind produsele alimentare şi cu cerinţele dispoziţiilor de drept intern relevante.

În cazul în care produsele alimentare sunt preambalate, informaţiile obligatorii trebuie menţionate pe preambalaj sau pe o etichetă ataşată acestuia.

În cazul în care produsele alimentare nu sunt preambalate, informaţiile alimentare trebuie să fie transmise operatorului care recepţionează produsele alimentare respective, pentru ca acesta din urmă, atunci când este necesar, să fie în măsură să le furnizeze consumatorului final.


Post Author: Lucian Cuibus

Lucian Cuibus
Founder and manager at Food News România. Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunță-mă dacă sunt