Etichetarea produselor alimentare

Informaţii facultative

Informaţiile furnizate în mod voluntar trebuie să respecte următoarele cerinţe:

  • nu induc în eroare consumatorul;
  • nu sunt ambigue sau nu derutează consumatorii;
  • după caz, se bazează pe date ştiinţifice relevante.

În plus, menţiunile facultative nu trebuie, prin modul lor de prezentare, să prevaleze faţă de informaţiile a căror menţionare este obligatorie.

Comisia Europeană va trebui să adopte măsuri pentru a se asigura că informaţiile facultative ce servesc la indicarea a) prezenţei accidentale a unor substanţe ce provoacă alergii sau intoleranţe; b) posibilităţii consumului unui produs alimentar de către vegetarieni şi vegani; c) aportului de referinţă pentru grupe specifice de populaţie etc. respectă cerinţele menţionate mai sus.


Post Author: Lucian Cuibus

Lucian Cuibus
Founder and manager at Food News România. Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.

Leave a Reply

Fi primul care comentează !

Anunță-mă dacă sunt
avatar
wpDiscuz