Etichetarea produselor alimentare

Informaţii facultative

Informaţiile furnizate în mod voluntar trebuie să respecte următoarele cerinţe:

  • nu induc în eroare consumatorul;
  • nu sunt ambigue sau nu derutează consumatorii;
  • după caz, se bazează pe date ştiinţifice relevante.

În plus, menţiunile facultative nu trebuie, prin modul lor de prezentare, să prevaleze faţă de informaţiile a căror menţionare este obligatorie.

Comisia Europeană va trebui să adopte măsuri pentru a se asigura că informaţiile facultative ce servesc la indicarea a) prezenţei accidentale a unor substanţe ce provoacă alergii sau intoleranţe; b) posibilităţii consumului unui produs alimentar de către vegetarieni şi vegani; c) aportului de referinţă pentru grupe specifice de populaţie etc. respectă cerinţele menţionate mai sus.


Post Author: Lucian Cuibus

Lucian Cuibus
Founder and manager at Food News România

Leave a Reply

Fi primul care comentează !

Anunță-mă dacă sunt
avatar
wpDiscuz