Etichetarea produselor alimentare

Data aplicării

Acest regulament se aplică începând de la 13 decembrie 2014, cu excepţia dispoziţiilor privind obligaţia de a efectua o declaraţie nutriţională, care se vor aplica începând de la 13 decembrie 2016.

Data aplicării Anexei VI privind denumirea produsului alimentar şi menţiunile specifice care îl însoţesc a fost stabilită pentru 1 ianuarie 2014.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cei care nu respectă noile prevederi pot primi amenzile sunt între 1.000 şi 10.000 de lei pentru etichetare incorectă şi între 5.000 şi 50.000 de lei pentru practici comerciale incorecte, dacă se constată că informaţiile respective au fost ascunse în mod intenţionat. În cea de-a doua ipoteză, va fi aplicată şi măsura opririi temporare de la comercializare a produselor, până se face o etichetare corespunzătoare.


Surse info:

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011

Directiva 2000/13/CE

Directiva 90/496/CEE

Etichetarea produselor alimentare

EAU – Standarde şi reglementări privind importul de produse agricole şi alimentare

Mediafax


 

 

Post Author: Lucian Cuibus

Lucian Cuibus
Founder and manager at Food News România. Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunță-mă dacă sunt