Festivalul “Sărbătoarea Gustului”
Festivalul “Sărbătoarea Gustului” din România, ce are ca motto „Bun pentru gust, bun pentru sănătate, bun pentru planetă”, va avea loc pe 17 noiembrie în cadrul evenimentului „Black Sea Food Summit”. Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, festivalul are ca tema reducerea risipei alimentare, iar invitatul de onoare este Arash Derambarsh, Consilier municipal de Courbevoie, inițiatorul proiectului de lege contra risipei alimentare din Franţa.
Evenimentul va avea loc în cadrul târgului ROMHOTEL, între 13.00 – 17.00, în Sala Sadoveanu, pavilion C4 – C5 la ROMEXPO. Conferinţa „Black Sea Food Summit” se desfăşoară sub patronajul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), al Ministerului Mediului, Pădurilor şi Apelor şi al Autorităţii Naționale pentru Turism.
În cadrul festivalului, organizatorii oferă un spaţiu expoziţional Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea promovării sistemelor de calitate europene (DOP,IGP,STG). Astfel, produsele pentru care România a obţinut protecţie la nivel european – Magiun de Prune Topoloveni (IGP), Telemea de Ibăneşti (DOP) şi Salam de Sibiu (IGP) se vor regăsi la Sărbătoarea Gustului, ediţia 2016.
Sărbătoarea Gustului este un festivalul gastronomic, educativ, cultural, profesional ce împărtășește valorile economiei circulare în Romania, propunându-şi educarea gustului în rândul tuturor consumatorilor şi cu precădere în rândul copiilor și al părinţilor printr-o campanie cu scop educativ desfășurată în şcoli, prin informarea şi transparenţa pedagogică asupra produselor, originii lor, a modului de producţie şi a trasabilității acestora şi prin promovarea unui comportament eco-responsabil.
Mai multe informaţii aici: http://sarbatoarea-gustului.ro/cum-aplicam-legea-anti-risipa-alimentara-in-romania
Source: MADR
Festivalul “Sărbătoarea Gustului”

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!