gastrita_simptome_si_preventie__food_news_romaniaSezonul rece isi face simtita prezenta si ne putem trezi oricand cu o raceala care netratata la timp ne poate tine in casa multe zile. Daca vrei sa ai la indemana medicamentele necesare pentru raceala, cauta in farmacii trusa Vivat, trusa pentru o stare de bine. Aceasta contine o serie de medicamene atent selectate de specialisti, in functie de perioada anului in care te afli. Pe site-ul http://www.vivat-familia.ro/ vei gasi toate detaliile care te intereseaza.

https://www.high-endrolex.com/3

Insa, din nefericire nu toate bolile pot fi tratate atat de simplu ca si raceala. Sunt boli mai grave, care se trateaza mai greu si care necesita urmarea unui regim alimentar. Asa se intampla si in cazul gastritei. Daca ai fost diagnosticat cu gastrita, iata care sunt alimentele permise si interzize.
Daca mananci carne si ai gastrita, afla ca cea mai potrivita carne este carnea slaba de vaca, pui sau porc (fara grasime) si carnea de peste alb. In privinta branzeturilor, ai voie sa mananci branza dulce de vaci, cas nesarat, dar si urda. In mod clar sunt indicate legumele, dar nu toate, ci dovleceii, morcovii, mazarea si cartofii. Daca iti plac dulciurile si ai gastrita, ai voie sa manaci sucuri de fructe, frisca, budinca din fainoase, dulciuri cu branza de vaci sau compot. Zaharul este permis, insa moderat. Fructele pe care ai voie sa le mananci sunt fructele dulci, insa nu citricile. Daca iti plac ouale, manca-le fierte si moi.
Sunt insa si o serie de alimente pe care nu ai voie sa le mananci. In primul rand trebuie sa eviti carnea grasa, afumata, semi-preparatele, snitelele, conservele sau alte tipuri de mancaruri care presupun gatirea carnii prin prajire. Trebuie de asemenea sa eviti sa mananci paine sau branzeturi sarate. Untura, margarina, smantana acra, untul, seul si alte produse grase trebuie scoase total din meniul tau. De asemenea, nu manca fructe ca nucile, migdalele, alunele sau fisticul si legumele ca varza, ceapa, conopida, usturoiul sau ridicia. In privinta bauturilor, evita lichiorul, cafeaua neagra, apa minerala si sifonul, tuica, romul sau siropul. Incearca sa tii departe de tine zaharul si renunta definitiv la fumat.
E greu cand trebuie sa tii regim, insa e cel mai bine pentru tine daca vrei sa te faci bine.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.