pret_pal_food_news_romaniaÎn ultimii ani iubitorii de animale și-au achiziționat de la magazinele specializate diverse animale exotice, dar și mult îndrăgitele pisici sau câini. Pisica este considerat unul dintre cele mai populare animale de companie al omului. Numărul acestora este tot mai mare ca animale de companie iar viaţa extrem de dinamică şi uneori stresantă a proprietarilor de pisici, i-a orientat pe aceştia din urmă să găsească cea mai eficientă şi rapidă cale de a asigura o alimentaţie cât mai echilibrată şi mai uşor de administrat patrupedelor preferate. Produsele pentru alimentația pisicilor care poate îndeplini acest deziderat este reprezentat de hrana uscată, dar și cea umedă ambalată sub diverse forme și cantități. Industria existentă din acest domeniu oferp o gamă mare de furaje uscate și umede destinată patrupedelor preferate. Această hrană destinată pisicilor și câinilor trebuie să corespundă din punct de vedere nutritiv, să fie adecvată speciei, vârstei şi statusului reproductiv al animalului pentru a nu avea surprize neplăcute.

Hrana destinată animalelor de companie are ca principală materie primă carnea, care prin compoziția sa, în special prin proteinele sale reprezintă o sursă importantă de substanţe azotoase cu o valoare biologică deosebită pentru patrupede. Valoarea biologică este condiţionată în special de conţinutul de aminoacizi esenţiali. Grăsimea din carne, pe lângă aportul energetic, procură şi acizii graşi esenţiali: linoleic, linolenic, arahidonic. Prin conţinutul său în substanţe extractive, existente sau formate în procesul de păstrare şi prelucrare termică, carnea favorizează secreţia masivă a sucurilor gastrice stimulând digestia. În același timp avem nevoie de apă pentru a hidrata animalele, aceasta servește ca un mijloc de transport a substanțelor nutritive, influențează excreția metaboliților și digestia nutrienților. De asemenea aceasta acționeaza ca un solvent pentru diverse substanțe bioactive, funcționarea optimă a pielii și hidratarea acesteia, acţionează în reglarea temperaturii şi ia parte la hidroliză, o reacţie biochimică esenţială în organism. Criteriile care influenșează proprietearii de animale să achiziționeze un anumit tip de hrană pentru acestea sunt foarte diverse: de la cost, la comoditatea de administrare, ambalaj, marcă, la filozofia nutrițională adoptată, aceasta fiind definită de compoziţia furajului, de palatabilitatea şi de textura acestuia. Un regim alimentar ideal pentru o pisică sănătoasă trebuie să-i asigure şi să-i menţină o stare corporală și de sănătate ideală. Pentru pisicile nostre putem să achiziționăm hrană umedă sau uscată. Hrana uscata pentru are de obicei o serie de avantaje cum ar fi prețul mult mai mic, comparativ cu hrana umedă și o dentiție mult mai curată a pisicilor care servesc un asfel de meniu zilnic.

Pet Pal este un shoponline deschis non-stop care ne oferă posibilitatea să comandăm hrana pentru pisici, hrana pentru câini, accesorii pentru pisici, păsari, pești, rozătoare sau reptile, la prețuri foarte avantajoase. În același timp economisim timp dacă comandăm online aceste produse destinate animalului nostru de companie.
În același timp la Pet Pal, pet shop online, găsiți cea mai bună oferta hrana pisici  și o gamă variata de hrană pentru diverse animale de companie de la mai mulți producători renumiti ca și Acana, Bosch, Purina, Orijen, Royal Canin și alții.

Sursă info:

Petpal.ro

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!