Forumul_Agricol_de_la_Iasi_expo_conferinta_grup_agricultura_industrie_alimentaraCel mai important eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor şi specialiştilor în agricultură în regiunea de Nord-Est se va derula la Iaşi, în perioada 26 – 28 septembrie 2013, la Centrul de Conferințe Providenţa.

Forumul Agricol 2013 are ca tematică generală “Exemple de succes și modele europene de activități în agricultură”. Peste 400 de fermieri, antreprenori și specialiști din domeniul agricol vor lua parte la conferințele de specialitate organizate în acest an la Centrul de Conferințe Providența.

În secțiunile tematice 40 de speakeri invitați din țară și din străinătate vor susține prezentări pe teme care privesc partea aplicată din sectorul agricol, zootehnic și industria alimentară. Prezentările care abordează problematica la zi din sectorul agricol vor fi realizate de reprezentanți ai Ministerului Agriculturii de la nivel central și regional, reprezentanți ai învățământului superior agronomic, reprezentanți ai asociațiilor de profil din România, companii din țară și din străinătate care activează în sectorul agricol și sectorul zootehnic și consultanți în domeniu.

Speakeri invitați din Anglia, Cehia, Danemarca și Ungaria

Forumul Agricol Iași 2013 continuă de asemenea, tradiţia invitaţilor de marcă din ţară şi străinătate, care vor împărtăşi participanţilor, în cadrul conferinţelor de specialitate, exemple şi soluţii de bună practică.

Printre aceștia se numără: Miroslav Vräblik, Președinte al Czech Beef Cattle Association, care va prezenta „Modelul ceh – Soluții de rentabilizare a activității de creștere a producției în fermele de vaci”; Martin Andersson, Head of Department, Danish Pig Research Centre, care va vorbi despre „Producția de porci din Danemarca – cum să produci 35 de purcei de scroafă per an”; Richard Price, Farm Manager Lowther Park Farms, din Anglia, care va împărtăși fermierilor români din experiența sa în “Managementul în ferma unei familii cu o tradiție de 800 de ani în agricultură”. Finalist al competiției Gala Premiilor în Agricultură de la Londra (Farmers Weekly Awards 2013), Richard Price a reușit în cei 5 ani de manageriat la Lowther Park Farms să aducă un profit semnificativ fermei prin ideile sale inovatoare; Dr. Medgyessy Istvan, specialist în agricultura bio, cu o experiență de circa 2 decenii, a participat la elaborarea metodologiei de implementare a agriculturii bio în Ungaria, profesor consultant la Universitatea de Științe Agricole din Debrecen. Utilizează tehnologia bio în ferma proprie de 300 de hectare, exportă produse în Elveția, Norvegia, Austria, Franța, Olanda, Germania, a studiat în SUA și Europa de Vest.  Dr. Medgyessy va susține în cadrul Forumului Agricol de la Iași prezentarea cu titlul “Implementarea Agriculturii Bio: Condiții, Producție-Comerț, Accesare Fonduri, Experiența Acumulată”.

Ajuns la cea de a III-a ediţie, Forumul Agricol continuă în 2013 tradiția întâlnirii la Iași a autorităților de la nivel central și regional cu fermierii, antreprenorii și specialiști in agricultură din județele Moldovei.

Ca în fiecare an, autorităţile de la nivel central şi local se vor afla la aceeaşi masă cu specialişti în domeniu, pentru a discuta despre politica agricolă comună şi măsurile de acţiune şi sprijin în sectorul agricol, în cadrul unor serii de conferinţe, alocuţiuni şi prezentări. Forumul Agricol Iași 2013 oferă prin intermediul invitaţilor de mare valoare o viziune completă şi complexă asupra situaţiei agriculturii din Regiunea de Nord-Est şi, totodată, se constituie într-o platformă de interacţiune, dialog şi pregătire profesională, oferind soluţii, răspunsuri, exemple de succes şi modele europene celor care activează în domeniul agricol.

Lista completă a prezentărilor și a speakerilor Forumului Agricol Iași 2013 poate fi vizualizată pe site-ul http://www.forumulagricol.ro/.

Fermierii din regiunea de Nord-Est și specialiștii în agricultură au acces gratuit la conferințele din cadrul Forumului Agricol, în limita locurilor disponibile. Aceștia se pot înscrie prin completarea formularelor online disponibile pe www.forumulagricol.ro, prin email la adresa agralim@abplusevents.com sau sunând la telefon: 0740117598.

Participanți Forumul Agricol Iași 2013: antreprenori din sectorul agricol și din industria agro-alimentară, companii partenere și unități bancare, asociații și ONG-uri cu activități de consultanță și pregătire profesională în domeniu, reprezentanși ai autorităților de resort și ai autorităților locale și județene, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din România,  reprezentanși ai mediului academic, fermieri din întreaga țară.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.