Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor

Redacția

Redactia FNR Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!

Lucian Cuibus Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.

Mihai BG Administrator site, Editor

Sunt absolvent al Facultății de Litere, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca cu specializarea: Limbă şi literatură Rusă-Engleză.

Ing. Raluca Borsa Mă numesc Raluca Borsa, inginer în industria alimentara și sunt preocupată de nutritie și de un stil de viață sănătos.
Mie îmi place să trăiesc dăruind fiecărei persoane care îmi iese în drumul vietii câte puțin din ceea ce sunt și din ceea ce am învatat până acum și cred că ne definim prin ceea ce facem pentru oamenii din jurul nostru. Fiecare dintre noi merităm să fim informați deoarece cunoașterea înseamnă putere.
Consider că în viata trebuie să păstram un echilibru pentru a avea succes, asa că trebuie să avem grija de mintea, trupul și sufletul nostru.
“Fiecare om este autorul propriei sale sănătăți sau boli” - Buddha.

Iulia Hadarean Am absolvit Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca, secţia Nutriţie.

Denisa Pînzariu Am absolvit Facultatea de Știința și Tehnologia Produselor Alimentare din cadrul USAMV Cluj-Napoca, specializarea CEPA (Controlul și Expertiza Produselor Alimentare).
Sunt o persoană optimistă, veselă, căreia îi place să ajute oamenii și mai mult decât atât să îi facă să zâmbească, totodată consider că abmiția și devotamentul sunt printre primele lucruri care mă definesc.
Îmi place să cred că printr-o alimentație sănătoasă și un regim de fericire zilnic, viața poate avea o întorsătură benefică, una care să ne arate și ”partea sa de roz”, așa că ... să nu uităm ...”suntem ceea ce mâncăm”!

Ing. Ramona Merca Am absolvit Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca în anul 2006. Am efectuat o perioadă cercetare şi inovaţie în studiul parfumurilor, am efectuat experimente cu peste 200 de ingrediente, am conceput 3 parfumuri cu iasomie, trandafir şi lăcrămioare.
Sunt pasionată de îngrijirea sănătaţii, produse naturiste, de cosmetice naturale, aromoterapie, cromoterapie, spiritualitate etc.
Alegeţi şi îngrijiţi-vă cu hrana cea tainică şi binefăcătoare a fiinţei, a sufletului şi a inimii. Trăiţi în armonia naturii din voi înşivă: “Mens Sana in Corpore Sano” Începeţi Acum, nu mai amânaţi! Veţi putea trăi mai sănătoşi, mai frumoşi, mai plini de energie şi voie bună, mai încrezători, mai dinamici, mai plini de forţă, dătători de Iubire şi Lumină în jur.

Tatiana Borodin Absolventă a facultății de tehnologie alimentară a UTM, filiera francofonă, din Chișinău, titulară a diplomei de master Erasmus Mundus '' Food Identity''. Experiență în domeniul de producție și calitate agroalimentară, fast food și retail.
Profil personal: experiență lingvistică și multiculturală confirmată de-a lungul anilor de studii și de activitate profesională.
În prezent: Euro Consultants România, consultant în domeniul agroalimentar (legislație, etichetare, sisteme de calitate, lanțuri scurte de aprovizionare, dezvoltarea produselor locale, etc).

Baraian Cristian Sunt absolvent al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, licențiat în Management. Consider că este vital să fim echilibrați și armonioși, de aceea urmăresc în permanență să duc un stil de viață sănătos. Călătoriile sunt a doua mea natură, fie că e munte, mare, cu mașina, pe bicicletă sau pe jos. Îmi iubesc țara și vreau să o ajut și să o promovez prin tot ceea ce fac.
Moto: Acela care m-a învățat fie și o literă, a făcut din mine discipolul său.

Ing. Cecilia Lavinia Simionaș Sunt inginer și sunt mandră de acest lucru. Meseria pe care o urmăm este la fel de importantă ca și cea a medicilor deoarece de calitatea muncii nostre depinde sănătatea consumatorilor. Din păcate tendința este de a consuma fără a cunoaste, iar marketingul e făcut să păcălească cumparătorul cu numele și cu calitatea acestuia. Un consumator educat va ști întodeauna ce să aleagă și ce nu. Sper ca împreună să putem înțelege acest sistem, și să știm să alegem ce să mâncăm, cum să mâncăm și cum sunt produse alimentele pe care la consumăm.

Dr. Ing. Vicentiu Horincar Consultant Freelancer în domeniul Industriei Alimentare. Am absolvit Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați în anul 2009. Am obținut diploma de inginer cu specializarea "Controlul și Expertizarea Produselor Alimentare". În cadrul aceleiași instituții am finalizat studiile doctorale în anul 2012 în domeniul ingineriei industriale. În acest timp am participat într-un internship timp de 10 luni la Universitatea din Bologna, Italia.

Ing. Cristina Borsa Sunt inginer în Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, momentan studentă la Jurnalism, preocupată de sănătatea mea şi a oamenilor din jurul meu, pasionată de artă şi literatură, şi nu în ultimul rând fascinată de oameni. Deşi toate acestea par individuale, ca şi cum nimic nu le uneşte, există un liant puternic: viaţa însăși! Iar dacă nu ne hrănim în deplină cunoştintă de cauză, ne batem joc de viaţa noastră. De aceea lumea trebuie informată în acest sens. “Suntem ceea ce mâncăm!” Nu e aşa? Hrăneşte-ţi viaţa!

Zorita Diaconeasa De aproape cinci ani fac cercetare în domeniul biotehnologiilor. Ȋmbinând biochimia cu biologia celulară, analizez efectul compuşilor bioactivi (antociani ȋn special) din plante la nivel celular şi molecular, evaluând potenţialului chemopreventiv, proapoptotic şi antidiabetic al acestora. E un domeniul absolut minunat care îmi oferă multe satisfacţii. L-am adoptat şi la fel a făcut şi el cu mine.
Ador dimineţile cu soare în care îmi iau porţia de energie dintr-o ciocolată bună cu multă cacao şi cireşe amare. Sunt o persoană simplă, optimistă şi mă dedic cu mult drag proiectelor mele. Îmi place să călătoresc şi o fac ori de câte ori am ocazia.


Dr. Ing. Georgiana Parfene A absolvit Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați în anul 2009.
A obținut diploma de inginer cu specializarea "Controlul și Expertizarea Produselor Alimentare". În cadrul aceleiași instituții a finalizat studiile doctorale în anul 2012 în domeniul inginerie industrială. În prezent are un contract de asociere cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, instituție în care mai participă ca membru în cadrul unor proiecte de cercetare. Pe viitor speră să încununeze cu succes o activitate didactică și de cercetare în cadrul instituției.

Dr. Ing. Andrei Steopan Sunt absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în prezent designer graphic la o firmă de producție publicitară. Întotdeauna am fost pasionat de multele posibilități de redare a realității prin imagini, de la fotografie la proiectare, de la desen la grafică computerizată. Pasul următor a fost crearea și desăvârșirea de elemente grafice din ce în ce mai complexe, implicarea în diferite proiecte grafice, care s-au finalizat fie în produse concrete, fie în logo-uri grafice cum este si cel al prezentului proiect - Foodnews.ro. Și asta pentru că sunt convins că modul de prezentare are un cuvânt de spus în facilitarea transmiterii de informații de valoare.


Dr. Oana Dogar Medic rezident an III specialitatea Diabet, Nutriție și Boli metabolice, lucrez la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca; am absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, România în anul 2010.

Lorena Somesan Nutritionist-dietetician , absolventă a UMF Cluj NAPOCA , Specializare Nutriție și Dietetică, urmând două mastere de nutriție la două Universități din Cluj-NAPOCA. Pe lângă munca la cabinet, sunt voluntară și în două proiecte europene : We Love Eating și Super Ambassador la Food Revolution Day By Jamie Oliver.