image descriptionReprezentanța Comisiei Europene vă invită să vă petreceți ultima zi de vacanță școlară la țară, fără să părăsiți însă Bucureștiul. La RuralFest Bucharest își dau întâlnire, duminică, 14 septembrie 2014, pe șoseaua Kiseleff, peste 150 de producători, meșteșugari, artizani și alți iubitori ai satului românesc.

RuralFest vă invită să redescoperim satul românesc împreună, din Moldova și Transilvania, până în Oltenia, Dobrogea și Muntenia, cu gustul, tradițiile și poveștile fiecărei regiuni.

RuralFest este felul nostru de a mulțumi celor care au grijă de satul românesc, produc hrană sănătoasă și păstrează vii tradițiile din strămoși, îmbinând competitivitatea economică și responsabilitatea ecologică”, a declarat Angela Filore, șefa Reprezentanței Comisiei Europene.

RuralFest va fi deschis la orele 09.30 de comisarul european Dacian Cioloș, care  va avea și o dezbatere cu participanții la orele 15.00.

RuralFest include atracții pentru toate vârstele: o minifermă de animale, ateliere de meșteșuguri tradiționale, expoziții cu vânzare, demonstrații de gătit, o paradă a costumelor populare, dansuri folclorice, jocuri și concursuri cu premii. Sărbătoarea se va încheia în ritmuri de horă pe muzică de taraf.

Evenimentul face parte din campania de comunicare a Comisiei Europene „Politica Agricolă Comună – Pentru rădăcini mai puternice”, campanie desfăşurată în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. RuralFest este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu partenerii săi în acest eveniment, în Șoseaua Kiseleff, între Piața Victoriei şi Str. Arh. Ion Mincu, în intervalul 9:00 – 19:00.

RuralFest va găzdui:
•    un târg pentru producători și artizani;
•    o microfermă de animale;
•    expoziții cu vânzare de produse tradiționale, naturale sau ecologice (pictură pe sticlă, produse meșteșugărești din răchită, ii și cămăși cu motive populare, țesături tradiționale, fotografii);
•    demonstrații meșteșugărești (construcție de bărci – în colțul dedicat Deltei Dunării , țesut sau broderie, obiecte tradiționale din lemn sau ceramică, sticlă sau fier);
•    standuri de informare și activități ale ambasadelor statelor membre UE în România, inclusiv dansuri tradiționale grecești și irlandeze;

•    jocuri, concursuri, program artistic (paradă a costumelor populare, scenete cu personaje tradiționale de basm, dansuri populare, o demonstrație de tulnice și o mare horă la finalul evenimentului);
•    ateliere pentru copii;
•    ateliere de gătit tradițional și slow food;
•    degustare de produse, cu sau fără vânzare (produse apicole și preparate alimentare – sarmale, prepelițe și gulaș la ceaun, borș și grătar de pește, poale-n brâu etc.).

Dacă ești producător sau fermier și vrei să discuți problemele cu care te confrunți în activitatea ta de zi cu zi sau să afli pur și simplu mai multe informații despre noua politică agricolă comună, ai această posibilitate în timpul dialogului cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș, dialog ce va avea loc în intervalul orar 15.00 – 16.00, în spațiul special amenajat în zona centrală de Comisia Europeană / Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Sursa info:

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!