STRUGURII- Materie prima pentru vinificatie

Compoziţia mecanică a strugurilor

Compoziţia mecanică a strugurilor reprezintă raporturile cantitative şi numerice dintre componentele structurale ale strugurilor; ciorchini, boabe, pielită, seminţe, must.
Metodele de analiză mecanică pot fi variate, iar exprimarea rezultatelor se poate face atât gravimetric, cât şi procentual.
Cea mai utilizată metodă de determinarea compoziţiei mecanice a strugurilor, ia ca unitate de referinţă proba medie de 1 kg de struguri, în cadrul căreia se determină gravimetric componentele strugurilor: ciorchini, boabe, pieliţă, miez, must, relaţiile dintre acestea fiind exprimate prin 4 indici şi anume: indicele de structură al strugurelui, indicele bobului, indicele de compoziţie al bobului şi indicele de randament .
Compoziţia mecanică a strugurilor variază în funcţie de condiţiile pedoclimatice, soi, vigoarea butucilor, poziţia strugurilor pe butuc, gradul de maturare şi starea de sanatate a strugurilor.

Post Author: Ing. Raluca Borsa

Ing. Raluca Borsa
Mă numesc Raluca Borsa, inginer în industria alimentara și sunt preocupată de nutritie și de un stil de viață sănătos. Mie îmi place să trăiesc dăruind fiecărei persoane care îmi iese în drumul vietii câte puțin din ceea ce sunt și din ceea ce am învatat până acum și cred că ne definim prin ceea ce facem pentru oamenii din jurul nostru. Fiecare dintre noi merităm să fim informați deoarece cunoașterea înseamnă putere. Consider că în viata trebuie să păstram un echilibru pentru a avea succes, asa că trebuie să avem grija de mintea, trupul și sufletul nostru. “Fiecare om este autorul propriei sale sănătăți sau boli” - Buddha.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Polifenolii – sursa naturala de antioxidanti | FoodNews Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunță-mă dacă sunt
trackback

[…] caracterul anti-cancerigen. Un polifenol foarte cunoscut este Resveratrolul, care se găsește în strugurii roșii, de unde și recomandarea francezilor de a consuma un pahar de vin roșu pe […]