Next_Student_USAMV_cluj_napoca_food_news_romaniaSunteți curioși să vedeți cum este la facultate, în special la USAMV Cluj-Napoca? ”Next Student USAMV – şcoală de vară” este un proiect educaţional organizat de către Federatia Asociatiilor Studentesti din USAMV Cluj-Napoca, care se adresează absolvenților de clasa a XI-a, viitori studenți, pentru a-i ajuta să ia o decizie conștientă în ceea ce privește viitoarea facultate pe care o vor alege la finalul studiilor preuniversitare.

Timp de 14 zile un număr de 100 de elevi din România, absolvenţi ai clasei a XI-a, participă la simularea procesului de predare, învăţare şi evaluare în Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Se dorește o familiarizare cu viața academică din toate punctele de vedere: începând de la modul de admitere la o facultate, simulat de alegerea participanților printr-un formular pe care aceștia îl completează în momentul în care doresc să se înscrie în proiect, până la modul de examinare din cadrul facultății alese.

Odată cu alegerea facultății aceștia iau parte într-un mod realist la cursuri și seminarii, urmând mai apoi să fie evaluați, sub forma unei sesiuni de examene. Pe lângă acest aspect, participanții au ocazia să experimenteze viața într-un cămin studențesc, cantina ”Agronomia” şi viața socială, sub forma petrecerilor tematice, frecventarea locurilor preferate de către studenții clujeni și alte activități aferente.

next_student_banner_grup_food_news_romaniaCursurile și seminariile vor fi susținute de cadrele didactice și doctoranzi ai celor 5 facultăţi din cadrul USAMV Cluj-Napoca, programa de predare fiind asemănătoare cu cea pentru studenţii din anul I ai fiecărei facultăți. Pe lângă programul de educaţie formală oferit, proiectul urmăreşte crearea unui cadru de dezbateri şi educaţie non-formală prin intermediul activităţilor propuse: traininguri, prelegeri, workshop-uri, activităţi de socializare, discuţii pe teme educaţionale etc.

Înscrierile se fac aici.

Mai multe detalii despre acest proiect educațional găsiți pe pagina oficială – Next Student USAMV- Școală de vară

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.