3dscluj_start_up_day_food_news_romaniaPentru prima data în Europa Centrală și de Est, Research for Industry va organiza evenimentul 3 Day Startup în Cluj-Napoca, în perioada 14-16 noiembrie 2014, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Scopul 3 Day Startup este de a strânge la un loc cele mai dinamice minți antreprenoriale din comunitatea academică a orașului (studenți, masteranzi, doctoranzi și postdoctoranzi). 45 de tineri își vor prezenta ideile, vor forma echipe, vor valida strategiile și vor prezenta pitch-ul în fața unor investitori. Tinerii cu pregătire în științe, inginerie, design, management sau drept din universitățile clujene se pot înscrie până pe 28 octombrie, la cluj.3daystartup.org. Ei vor interacționa direct cu o serie de mentori recunoscuți, care îi vor ajuta să își valideze ideea de piață și să construiască prototipuri. 3 Day Startup Cluj-Napoca este o experiență care îi provoacă pe studenții și pe tinerii cercetători să inoveze, să construiască și să lanseze companii reale. Research for Industry va organiza două sesiuni de informare pe 6 octombrie (14,00) și pe 17 octombrie (9,00), la Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Str. Memorandumului, Camera P23

Înscrierea și participarea sunt gratuite.
Printre mentori și paneliști se numără: Peter Barta, CEO Fundația Post Privatizare; Cristi Dascălu, Business Developer & fondator Transilvania Entrepreneurship Center; Adrian Gheară, Tech Startups Advisor & Investor, cofondator Neobyte Solutions; Andrei Pitiș, președinte ANIS & cofondator TechAngels; Andrei Roth, GM Recognos Romania, Owner Gecko Strategic Services; Mircea Vădan, cofondator ZenQ.co. La eveniment vor participa experții internaționali Corine Zuber, Startup Innogrants Manager la Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne – EPFL și Michael Friedrich, cofondator & CEO Aïmago SA. Pentru mai multe informații, urmăriți site-ul evenimentului și pagina de Facebook. Despre Research for Industry Research for Industry este un proiect dezvoltat de Institutul Român de Știință și Tehnologie – institut de cercetare privat, non-profit – pentru susținerea transferului tehnologic și antreprenoriatului în instituțiile de cercetare avansată din România. Partenerul este Biroul de Transfer Tehnologic al Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne – EPFL, Elveția, și este cofinanțat de Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Despre 3 Day Startup
3 Day Startup a fost înființat în 2008 la The University of Texas at Austin, de unde s-a răspândit cu succes în cele mai prestigioase universități din lume (MIT, Harvard, Brown, Cornell). Misiunea 3 Day Startup este să încurajeze dezvoltarea startup-urilor de către tinerii din mediul academic și să stimuleze capacitățile antreprenoriale în rândul comunităților studențești și academice.

Surs[ info:

UTCLUJ.RO

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.