În cadrul celei de-a 17-a Adunări Generale a AUF, care s-a desfășurat în Maroc, la Marrakech, în perioada 10-12 mai, rectorul USAMVB, Prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu a fost ales în funcția de președinte pentru o perioadă de 4 ani (2017-2021).

Este o mare onoare pentru mine să reprezint România în fruntea acestei prestigioase agenții, care reunește elita academică din țările francofone de pe tot globul. Voi milita pentru dezvoltarea cooperării interuniversitare, atragerea de resurse în folosul tinerilor studenți și cercetători, în special pentru cei din țările care au mai multă nevoie, în vederea asigurării de șanse și oportunități egale”, a firmat Prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu.

Acest eveniment reprezintă un succes ptr comunitatea academică a Universității, dar si ptr învățământul românesc din România fiind pentru prima dată de la înfiinţarea AUF, în 1961, când ţara noastră deţine preşedinţia agenţiei şi cu atât mai meritorie, dacă ţinem cont de faptul că universităţile româneşti reprezintă doar 3% din totalul membrilor AUF.


Post-ul Alegerea în funcția de Președinte al AUF a rectorului USAMVB, prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu apare prima dată în Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

Sursa imagine: www.romaniacurata.ro


0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!