Asigurarea agricola care acopera toate riscurile climatice

Groupama Asigurari, lider pe linia asigurarilor agricole din Romania, ofera din ianuarie 2017 produsul ce acopera toate riscurile climatice pentru culturile de floarea soarelui si de porumb. Grindina, furtuna sau uraganul, ploaia torentiala, baltirea, excesul de umiditate, inundatiile, seceta, arsita si incendiul din cauze naturale se numara printre riscurile de care se pot proteja fermierii recurgand la noul produs de asigurare.

Conform barometrului riscurilor realizat de companie in randul fermierilor din portofoliu in anul 2015, 95% dintre respondenti au desemnat seceta drept riscul cu cel mai mare impact asupra afacerii lor, iar jumatate dintre acestia constata ca frecventa sau violenta fenomenelor climatice a crescut in zona in care isi desfasoara activitatea. Astfel, noul produs al Groupama Asigurari a fost creat pornind de la nevoile reale ale fermierilor si le pune la dispozitie o solutie completa si flexibila, care cuprinde toate riscurile climatice si acopera pierderile pe care le provoaca culturilor, asigurand-le astfel continuitatea investitiei.

”Prin acoperirea tuturor riscurilor climatice ne reconfirmam proactivitatea in relatia cu fermierii si parteneriatul solid pe care l-am construit alaturi de ei si in baza caruia functionam. Ne dorim ca fermierii sa se poata concentra pe cresterea propriilor afaceri, iar grijile legate de riscurile climatice sa ramana in seama noastra, principala misiune a companiei fiind aceea de a asigura continuitatea investitiei lor in cazul producerii unui eveniment neprevazut. Am dovedit ca suntem atenti la nevoile lor si ca le venim in intampinare, asa cum am facut-o in anul agricol 2015-2016 cand ne-am mobilizat, platind despagubirile rapid astfel incat fermierii sa poata infiinta la timp noile culturi pentru anul 2016-2017”, a declarat Calin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurari.

Noul produs de asigurare va putea fi achizitionat prin toate canalele puse la dispozitia clientilor de catre Groupama Asigurari. Ajungand la aproximativ un milion de hectare ca suprafata de culturi agricole asigurate in anul agricol 2015 – 2016, Groupama Asigurari are un portofoliu de peste 3.100 de clienti fermieri. Compania isi are originile in mutualism, fiind creata de agricultorii francezi la inceputul secolului XIX si este inca de atunci lider al acestui segment in Franta, cu o traditie de peste 100 de ani in domeniul agricol.

Groupama Asigurari este unul dintre liderii pietei de asigurari din Romania, recunoscut pentru calitatea serviciilor si solutiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1,1 milion de clienti individuali si 67.000 de companii.

Asigurarea agricola care acopera toate riscurile climatice
Source: Știriagricole.ro-Portalul agriculturii romanesti

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!