ecoruralis_cluj_food_news_romaniaPoziție: Asistent/ă Campanie pentru Dreptul la Semințe
Subordonat/ă: Comitetului de Coordonare al asociației
Locație: Cluj Napoca, jud. Cluj

Eco Ruralis este o asociație țărănească, reunind peste 2000 de țărani, grădinari și susținători din toate colțurile țării. Eco Ruralis a fost înființată în aprilie 2009, are biroul la Cluj Napoca și acționează la nivel național. Eco Ruralis luptă pentru drepturile ţăranilor de a practica agroecologia, pentru suveranitate alimentară.

VIZIUNE
Viziunea noastră este o societate echilibrată şi durabilă din punct de vedere ecologic, etică din punct de vedere economic şi justă din punct de vedere social, în care ţăranii sunt în centrul sistemului nostru alimentar.

MISIUNE
Misiunea noastra este de a sprijini agroecologia si de a promova agricultura familială la scară mică, drept modelul ideal de agricultură în România. Vom întări capacitatea ţăranilor de a se apăra în mod colectiv împotriva acţiunilor abuzive / inechitabile întreprinse de corporaţii şi guverne. Dorim să sprijinim activ o mişcare a tinerilor ţărani, care să păstreze și să dezvolte practicile agricole tradiţionale şi care să impună controlul ţăranilor asupra producţiei de hrană şi drepturile asupra pământului.

Pentru a ne îndeplini misiunea, munca Eco Ruralis este structurată pe 3 campanii, centrate pe drepturile omului: a) dreptul la semințe; b) dreptul la pământ; c) dreptul la piață. Prin cele 3 campanii promovăm soluțiile țărănești la criza alimentară și schimbările climatice; totodată luptăm strategic împotriva acaparării industriale a agriculturii și lanțului alimentar.

Căutăm o persoană (bărbat sau femeie) talentată și motivată să lucreze intens pentru misiunea asociației.

Principalele responsabilități:
• Desfășurarea de activități de cercetare, documentare și analiză, pentru crearea de rapoarte, redactarea de articole și alte materiale de presă, fișe informative, petiții, conținut web, conținut social media, apeluri la acțiune și alte materiale de campanie, cu privire la agricultura țărănească, suveranitatea alimentară, agroecologie, semințe țărănești, siteme alimentare durabile, agricultura convențională, organisme modificate genetic, agri-bussiness și pesticide, pentru a educa publicul, aliații, lideri de opinie, factori de decizie și media.
• Analiză de politici, rapoarte și programe naționale și internaționale în domeniul agriculturii: Politica Agricolă Comună (PAC), măsuri de implementare națională a PAC, Politici Interguvernamentale FAO.
• Colaborare și comunicare cu membrii asociației, autorități, media și o mare varietate de aliați din diferite domenii și de diferite constituențe: mediu, agricultură, grădinărit, lanțuri alimentare scurte, consumatori, sindicate de muncitori, femei, justiție socială, studenți, cercetători, etc.
• Reprezentare a asociației Eco Ruralis la evenimente publice, pentru diferite tipuri de audiențe, susținând obiectivele campaniilor asociației.
• Coordonare de evenimente cum sunt: conferințe de presă, conferințe publice, mese rotunde, forumuri, proiecții de filme, workshop-uri, demonstrații publice și întâlniri de lucru.
• Coordonarea activităților practice în grădina asociației, destinată producției de semințe țărănești: planificare și organizare a grădinii, întreținerea grădinii, observații în teren a varietăților cultivate.
• Coordonarea grupului de lucru de producători de semințe al asociației: organizare de evenimente, facilitarea comunicării interne și centralizare de date.
• Coordonarea distribuției anuale de semințe țărănești, la nivel național: centralizarea semințelor produse de grupul de lucru de producători, redactarea și promovarea catalogului, sortarea, ambalarea și etichetarea semințelor, preluarea și onorarea comenzilor.
• Asistență pentru organizarea unui forum european pe tema suveranității alimentare, care va avea loc la Cluj Napoca, în octobrie 2016.
• Muncă administrativă ce rezultă din implementarea de proiecte europene și/sau proiecte finanțate de fundații private.
• Alte responsabilități specifice organizării de campanii.

Cerințe:
• Doi ani sau mai mult, de experiență în campanii, organizare grasroots / de teren, organizații neguvernamentale, advocacy (nu neapărat în domeniul agriculturii).
• Vorbire și scriere în limbi străine, la nivel foarte avansat; limba engleză – obligatoriu; ideal, cunoașterea a 3 limbi străine, dintre următoarele: spaniolă, franceză, italiană, germană, rusă (sau orice limbă slavică din Europa de Est), turcă.

Abilități și cunoștințe:
• Un angajament care poate fi demonstrat, pentru agricultură și justiție socială.
• Studii în domeniul agriculturii / științe politice / sociologie / drept / comunicare publică / administrație publică / jurnalism – preferabil dar nu obligatoriu.
• Abilitatea de a lucra în paralel pe mai multe activități încluzând: advocacy, organizare online și offline, vorbit în public, analiză politică, cercetare și documentare, comunicare publică și internă precum și fundrising.
• Abilitatea demonstrată de a gestiona mai multe proiecte și sarcini în același timp; autodisciplină; abilitatea de a lucra în echipă și de a colabora cu o coaliție de parteneri externi; abilitatea de a lucra eficient și orientat către rezultate;
• Abilități de a lua decizii, de a avea inițiativă, de organizare și management eficient al timpului de lucru, de prioritizare a activităților, de a face networking, flexibilitate și creativitate.
• Înțelegere avansată a procesului de luare a deciziilor – legislativ și executiv – în România și la nivel UE, precum și ce presupune o abordare strategică a politicilor și politicului.
• Abilități foarte avansate de comunicare orală și în scris, către mai multe publicuri țintă cum ar fi: publicul larg, media, țărani, consumatori, autorități;
• Abilități excelente de socializare și capacitatea de a inspira încredere membrilor și partenerilor asociației;
• Cunoștințe practice despre diverse munci agricole (prășit, copilit, mulcit, plivit, cosit) și dorința de a munci pământul.
• Disponibilitate de a călători în România și la nivel internațional.

Aplicațiile se pot trimite până în data de 8 februarie 2016, la ecoruralis@gmail.com, incluzând:
• Scrisoare de intenție (maxim 2 pagini);
• CV (maxim 2 pagini);
• 3 recomandări cu date de contact complete.

Data de începere a lucrului este 1 martie 2016.
Eco Ruralis oferă un salariu competitiv și oportunitatea de a munci într-o echipă cu mare experiență și motivație pentru cauza agriculturii țărănești.
Asociația Eco Ruralis încurajează trimiterea de aplicații pentru job, de către femei, bărbați, sau persoane care fac parte din orice fel de minoritate.
Pentru mai multe detalii consultati site-ul Asociației Eco Ruralis – Ecoruralis.ro

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!