Proiectul ANELIS în valoare de 41,4 milioane euro finanțat din Axa 1 a Programului Operațional Competitivitate (POC), acțiunea 1.1.2. Dezvoltarea unor rețele de centre CD, coordonate la nivel național și racordate la rețele europene și internaționale le va permite cercetătorilor români să acceseze baze științifice internaționale și va duce la creșterea gradului de implicare al mediului de cercetare românesc în rețelele internaționale de importanță majoră pentru dezvoltarea științei și tehnologiei.

Contractul de finanțare a fost semnat de ministrul cercetării și inovării, Lucian Georgescu, de ministrul delegat pentru fonduri europene Rovana Plumb și de președintele Asociației Universităților, Institutelor de Cercetare Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România “Anelis Plus”, Gheorghe Popa.

În același timp, acest proiect va contribui la dezvoltarea infrastructurii informaționale corespunzătoare pentru sprijinirea proiectelor complexe de cercetare. Totodată, ANELIS PLUS 2020 răspunde obiectivului specific de creștere a participării românesti în cercetarea europeană, facilitând legăturile cu structurile din mediul international.


 

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.