ecotrophelia-europe-rvb_FOOD_NEWS_ROMANIAAveţi o idee originală pentru obţinerea unui produs alimentar inovativ? Dacă da, faceţi ca ideea dumneavoastră să prindă viaţă participând la concursul studenţesc internațional   “ECOTROPHELIA EUROPE 2015”!

Această competiție europeană este o bună oportunitate pentru studenți, masteranzi și doctoranzi de a-și etala cunoștințele și inventivitatea în viitoarea profesie de specialist în domeniul industriilor alimentare în ceea ce privește dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative.

Calendarul propus pentru desfășurarea competiției din 2015 este următorul:

• Înscrierea universităților în concurs: 10 feb 2015.
• Desfășurarea fazei pe universități: 10 martie 2015.
• Achitarea taxei de participare în valoare de 250 Euro/universitate: 30 martie 2015.
• Desfășurarea fazei naționale : 25-26 mai 2015, organizată la Timișoara de USAMVB Timișoara.
• Faza internațională: 4-6 octombrie 2015, Milano.

Concursul ECOTROPHELIA răspunde unei probleme comune țărilor europene, și anume: aduce mai aproape, în mod eficient comunitatea educației și cercetării de industria alimentară, pentru a imagina alimente de calitate pentru consumatori și prietenoase cu mediul înconjurator. Desfășurat sub patronajul Platformei Tehnologice Europene „Food for Life”, concursul a cunoscut în ultimii ani o amploare deosebita la nivel european, la ultima finală participand echipe de studenti din 18 țări: Germania, Belgia, Denmarca, Franța, Grecia,Ungaria, Islanda, Italia, Olanda, Rep. Cehă, România, Anglia, Rusia, Serbia, Slovenia, Elveția, Spania și Ucraina.

Acest concurs a fost adus în Romania de reprezentantul Platformei naționale Food for Life la Platforma europeana, în anul 2012 și organizat pentru prima oara la Universitatea din Galați, de ASIAR. Echipa câștigatoare din 2014, reprezentantă a Univ. STEFAN CEL MARE din Suceava, a participat la finala europeana care s-a organizat la Paris, în cadrul Târgului internațional pentru industrie alimentară – SIAL.

Mai multe detalii despre această competiție găsiți pe: ecotrophelia.eu

 

Surse info:

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!