festivalul_italian_2013_food_news_romania_Emozioni?dal?ChiantiAmbasada Italiei organizează în perioada 11 mai – 30 iunie 2013 cea de-a V-a ediție a Festivalului Italian din România (festivalitalian.ro), prilej de a celebra Italia cu ocazia zilei de 2 iunie, când se sărbătorește Ziua Republicii Italiene.
Muzică, teatru, cultură, dar si artă culinară şi mult “Made in Italy” vor zugrăvi această primăvară în alb, roşu şi verde, culorile tricolorului italian.
În data de 29 mai 2013, în București, în sala “Le Diplomate” a Hotelului Athénée Palace Hilton, începand cu orele 10.00, se va desfășura evenimentul “Emoții din Chianti”, dedicat prezentării produselor toscane renumite din sectoarele agro-alimentar și agro-turistic din regiunea Chianti fiorentino. Această prezentare este organizată de Ambasada Italiei la Bucuresti, de ICE-Agentia din București și de Camera de Comerț Italiană pentru România,în colaborare cu Regiunea Toscana și cu Primăriile din Barberino Val d’Elsa, San Casciano Val di Pesa și Tavarnelle Val di Pesa. La acest eveniment sunt așteptați oaspeți iluștri, printre care E.S. domnul Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; E.S. doamna Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism; domnul Georgian Ghervasie, Consilier Personal al Primului Ministru al României pentru promovare economică; domnul Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei și doamna Amalia Corsi, Director în cadrul Primăriei din Tavarnelle. Această manifestare își propune să puna în valoare teritoriile și produsele firmelor din regiunea Chianti fiorentino, participante la eveniment. Evenimentul va facilita întâlnirile dintre acestea din urmă și firmele locale ce își desfășoară activitatea în domeniul restaurantelor, distribuției și eno-gastronomiei, pentru sectorul agroalimentar, precum și întâlnirea cu operatorii turistici, pentru sectorul agro-turistic. În jurul orelor 12.15 va avea loc o degustare de vinuri, ulei și alte produse tipice italiene, urmată de întâlniri BtoB.

Sunteţi invitaţi să participaţi la Festivalul italian editia 2013 şi să vă bucurați de bogăția de activităţi, oaspeți, premiere şi emoții italiene.

Viva l’Italia!

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.