fete-gastro-banner-RFI-300x200_food_news_romania_2014

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER), în parteneriat cu Serviciul Economic al Ambasadei Franței în România, Ubifrance și Institutul Francez din București, organizează între 26 septembrie și 28 septembrie “Fête de la Gastronomie”, un eveniment de origine franceză care constă într-o serie de manifestări la care participă bucătari, întreprinderi, artizani, asociații profesionale din domeniu și colectivități teritoriale.

Această primă ediție din România are ca obiectiv punerea în valoare a gastronomiei franceze prin multitudinea și diversitatea de produse, bucătăria și expertiza franceză.

Douăzeci de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii și supermarketuri sărbătoresc gastronomia în perioada 26-28 septembrie prin degustări de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele de origine franceză în lanțurile de retail, meniuri personalizate în restaurante.

Institutul Francez din România își va deschide porțile în zilele de 27-28 septembrie și va propune expoziții tematice, proiecții de filme dedicate gastronomiei, degustări de produse cu specific franțuzesc etc.

Evenimentul “Fête de la Gastronomie” este organizat de Camera de Comerț Franceză în România, Ambasada Franței în România, Institutul Francez și UBIFRANCE, pentru a valoriza arta culinară și a sensibiliza publicul larg să consume produse de calitate.

Initiata in Franta in 2011, pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta initiativa doreste sa valorizeze produsele de la samanta la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare , precum si toate serviciile care s-au dezvoltat in jurul acestei arte. “Fête de la Gastronomie” s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului larg.

Găsiti lista partenerilor afiliați și a evenimentelor pe : Facebook

Sursă info: CCIFER.ro

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!