Devino voluntar NyeleniÎn această toamnă, între 26 și 30 octombrie 2016, sute de oameni din întreaga Europă și Asia Centrală se vor întâlni în Cluj-Napoca pentru cel de-al doilea Forum al Mișcării Nyéléni Europa pentru Suveranitate Alimentară!

Timp de 5 cinci zile, țărani și țărănci, pescari, păstori, comunități indigene, consumatori, sindicate, ONG-uri de protecția mediului/ justiție/ solidaritate/ drepturile omului, mișcări bazate în comunitate, jurnaliști, cercetători din peste 42 de țări vor aduce laolaltă exemple și inițiative variate de suveranitate alimentară, le vor împărtăși, vor crea noi conexiuni și, în cele din urmă, vor face planuri la nivel pan-european pentru viitorul hranei și agriculturii.

Contribuie la construirea unei experiențe semnificative și unei mișcări inspiraționale pentru suveranitate alimentară! Devino voluntar în timpul Forumului European Nyéléni Europe pentru Suveranitate Alimentară din Cluj-Napoca, România!

 

Când? Suntem în cautarea de voluntari care își doresc să ni se alăture în Cluj-Napoca între 24 și 30 octombrie 2016.

 

De ce să voluntariezi la Forumul European Nyéléni 2016 ?

 

  • Implicarea într-o mișcare internațională și contribuția directă la construirea ei poate fi o oportunitate interesantă și provocatoare;
  • Nyéléni este o oportunitate să afli despre managementului evenimentelor, cât și o posibilitate pentru a stabili contacte din întreaga Europă, și nu numai;
  • De ce nu și pentru distracție? Forumul aduce împreună oameni din culturi și vârste diferite și cu multiple experiențe; Nyéléni este si despre celebrarea diversității și a cooperării!
  • Nu în ultimul rând, Nyéléni poate fi o posibilitate să cunoști mai multe despre suveranitate alimentară chiar din mijlocul acțiunii.

 

Delegați și voluntari din toată lumea vor participa la Forum, așa că, dacă vrei să întâlnești oameni interesanți, aici este locul unde trebuie să fii în octombrie!

 

Unde avem nevoie de implicarea ta?

  • Organizarea preliminară: între 24 și 25 octombrie, vom construi standurile, scena, bucătăria, cabinele pentru interpretare…Greu, dar o muncă de echipă esențială pentru succesul Forumului!
  • Primirea și înregistrarea participanților: pe parcursul Forumului, un stand de informare va fi pus la dispoziția participanților. Sprijinul lor cu informațiile și orientarea necesare poate fi o contribuție valoroasă pentru un proces facil și integrarea tuturor!
  • Bucătărie: Suveranitate alimentară în acțiune! Mâncare de la Forum va fi gătită cu ingrediente locale și după rețete specifice de către familii locale de țărani împreună cu alte colective de gătit internaționale. Da o mână de ajutor la prepararea, gătitul și servirea hranei, în timp ce înveți rețete locale tradiționale în cadrul unei echipe multiculturale!
  • Zona copiilor: Vrem să asigurăm acces egal la Forum tuturor membrilor delegațiilor nationale, inclusiv părinților. Fii animator sau supraveghetor la zona copiilor și ajuta la organizarea activităților pentru copii din toată lumea!
  • Activități culturale: în fiecare seară, cu toții ne vom bucura de activități culturale, precum concerte sau filme și, desigur, vom avea nevoie de ajutor la barul cu bere locală!

 

Aceasta este o listă cu principalele activități, dar vor putea apărea spontan și altele, organizarea unui festival poate fi complexă.

 

Ce putem asigura voluntarilor?

 

  • Cazare, pentru voluntarii care nu locuiesc în Cluj-Napoca.
  • Mic-dejun, prânz și cină cu preparate românești delicioase.
  • Pentru cei care au nevoie, o adeverință de voluntariat care să ateste implicarea ta la Nyéléni 2016;
  • O echipă multiculturală grozavă cu care vei putea învăța și împărtăși și, în general, o atmosferă prietenoasă și entuziastă.

Din păcate, nu putem asigura costurile de transport. Putem pune la dispoziție o invitație pentru a facilita obținerea vizei.

 

Cum să aplici?

Dacă ești interesat să ni te alături, te rugăm să completezi formularul de voluntariat AICI.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este: 1 octombrie 2016.

 

Mai multe informații despre Nyéléni : http://nyelenieurope.net

 

Contact:

Nu ezita să ne contactezi dacă ai întrebări!

Juliette Cholay – juliette@ecoruralis.ro

Raluca Dan – raluca@ecoruralis.ro

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!