Noi detalii despre ajutorul de minimis acordat apicultorilor

In ultimii ani (2014 – 2016) apicultura s-a confruntat cu situatii atipice generatoare de pierderi economice importante: depopulari, pierderi de colonii de albine si productii de miere nesatisfacatoare, fara sa se cunoasca adevaratele cauze.

Situatia fiind fara precedent, in fata autoritatilor competente nu putem prezenta date concrete. Pentru acesta avem nevoie de informatii si de sprijinul tuturor apicultorilor care sunt rugati sa ne transmita situatia existenta cu ajutorul unor fise de investigatie.

In acest scop ROMAPIS roaga apicultorii sa completati formularul online pe care il gasiti pe pagina la adresa.

Federatia ROMAPIS va utiliza datele astfel colectate ca justificare pentru un memoriu adresat MADR pe tema ajutorului de minimis pentru apicultura, promis initial in vara dar ulterior neacordat, cu explicatia ca anul apicol 2016 a fost totusi relativ bun si nu este nevoie de un asemenea ajutor.

Putem impreuna sa dam un semnal celor din MADR care tin in maini painea si cutitul ca protestam impotriva lipsei de respect pe care o arata inca o data pentru apicultori, napastuiti in 2016 de aproape toate relele care se puteau intampla dar nesprijiniti in nici un fel sa treaca peste momentele grele. Va solicitam sa „investiti” 3 minute din timpul dumneavoastra, cat este necesar completarii acestui chestionar, pentru cauza comuna a apicultorilor din Romania.

Federatia ROMAPIS a incheiat un protocol de colaborare cu Autoritatea Nationala Fitosanitara care prevede si comunicarea catre apicultori a avertizarilor emise de Unitatile fitosanitare judetene care stau, in principiu, la baza deciziilor fermierilor de a folosi diferite tratamente cu produse de protectia plantelor.

Sursa: Știriagricole.ro-Portalul agriculturii romanesti
Noi detalii despre ajutorul de minimis acordat apicultorilor

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!