agralim_2013_iasi_expo_targ_fermieri_industrie_alimentara_romania_food_news_romaniaPe 26 septembrie, în deschiderea Forumului Agricol va avea loc în premieră la Iași prima sesiune interactivă destinată GAL-urilor din regiunea Moldovei, cu tema “Dezvoltarea comunităților rurale prin investiții realizate cu fonduri europene nerambursabile atrase prin GAL-uri”. La eveniment sunt așteptați să participe beneficiari ai PNDR din mediul privat și din sectorul public și reprezentanți ai societății civile din regiunea Moldovei. Sesiunea va fi urmată de conferința plenară  “Politici de susținere în sectorul agricol. Perspective pentru dezvoltare în regiunea de Nord-Est”, aceasta bucurându-se de participarea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Programul Forumului continuă pe 27 septembrie cu trei conferințe de specialitate: Conferința pentru Agricultură – „Agricultura în contextul european actual. Modele de bună practică”; Conferința pentru Zootehnie – „Dezvoltarea fermelor zootehnice din România” și Conferința „Noile orientări ale Politicii Agricole Comune în perioada 2014 – 2020. Finanțări acordate fermierilor”. În ziua de 28 septembrie fermierii au ocazia să participe la Conferința PROCERA, Partener Oficial al Forumului Agricol.

Singura festivitate de premiere pentru sectorul agribusiness în Regiunea de Nord-Est, la Iași

Un moment deosebit al Forumului Agricol 2013 de la Iași este SEARA DE EXCELENȚĂ ÎN AGRICULTURĂ în cadrul căreia va fi organizată singura festivitate de premiere pentru sectorul agribusiness în Regiunea de Nord-Est, programată pe data de 28 septembrie. În cadrul evenimentului vor fi premiați 12 fermieri, antreprenori și specialiști în sectorul agricol din județele Moldovei, nominalizările fiind realizate de reprezentanții Direcțiilor Județene pentru Agricultură, reprezentanți ai organizatorilor și ai partenerilor.

În cadrul festivității de premiere vor fi decernate următoarele premii AGRALIM 2013: Premiul de excelență în Agricultură în Regiunea de Nord-Est; Premiul „Tânăr fermier de succes”; Premiul „Managerul anului în ferma ecologică”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Iași”;  Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Botoșani”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Neamț”;  Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Bacău”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Vaslui”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Suceava”; Premiul pentru inovații în agricultură în Regiunea de Nord-Est;  Premiul „Culturi noi pe pământ românesc”; Premiul de excelență pentru jurnalism agricol în Regiunea de Nord-Est.

Festivitatea de premiere a performanțelor în agricultură în Regiunea de Nord-Est va avea loc sâmbată, 28 septembrie, accesul fiind pe bază de invitație. Pentru înscrieri și rezervări vă rugăm să sunați la numerele de telefon 0746751639 sau 0746751606.

Evenimentul este realizat de compania ABplus Events în cadrul Forumului Agricol organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Parteneri institutionali: APIA, APDRP, Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România, Direcția pentru Agricultură a Județului Iași; Direcția pentru Agricultură a Județului Vaslui; Direcția pentru Agricultură a Județului Bacău; Direcția pentru Agricultură a Județului Botoșani; Direcția pentru Agricultură a Județului Neamț; Direcția pentru Agricultură a Județului Suceava; Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Co-organizator: Consiliul Județean Iași. Parteneri ai evenimentului sunt Banca Comercială Carpatica, Map – Mașini Agricole Performanțe, Sponsor premii: Procera Genetics, iar Sponsor: Limagrain.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.