remuneration_researcers_ue25_food_news_romaniaAcest document prezintă rezultatele obținute în cadrul studiului privind salarizarea cercetătorilor din sectorul public și privat care a fost realizat de către CARSA pentru Comisia Europeană. Obiectivul principal al studiului a fost acela de a oferi o idee clară a diferențelor existente între cariera cercetătorilor din UE-25 și țările asociate. Alte domenii de interes abordate în cadrul acestui studiu au fost diferențele existente între cercetare și alte profesii similare, precum și diferențele dintre cercetătorii care lucrează în Europa și cei din Australia, China, India, Japonia și Statele Unite ale Americii.

Media UE25 (40.126 de euro), este cu mult sub media din SUA (62.793 de euro). numai Austria (60.530 de euro), Olanda (56.721 de euro) și Luxemburg (56.268 EUR) au un nivel de remunerație similară cu cea din Statele Unite ale Americii. Dacă luăm în considerare țările asociate, numai Israel (59.580 de euro) și Elveția (59.902 de euro) au o remunerație medie similară cu cea din Statele Unite. Australia, India și Japonia au o  remunerație medie, care este mai mare decât cea din UE-25. În cazul Chinei, nivelul de remunerare este cu mult sub nivelul UE25. Doar Austria, Olanda, Israel, Elveția și Luxemburg au o remunerația medie similară cu cea a Statelor Unite, având în vedere costul de viață din fiecare țară.

Cercetatorii ROmani

Cercetătorii români alături de cei din Bulgaria au cele mai mici remunerații din UE25.

Mai multe detalii despre acest studiu realizat în perioada mai 2006 – martie 2007 le găsiți în documentul de aici.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.