Daniel_Constantin_saptamana_verde_berlin_food_news_romaniaMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, împreună cu secretarul de stat, Daniel Dumitru Botănoiu, au participat în data de 16 ianuarie 2015 la deschiderea celei de-a 80-a ediții a Expoziției internaționale „Săptămâna Verde” (Grune Woche), târg internațional de alimentație și agricultură, care se desfășoară în fiecare an la Berlin, Germania.

Cei doi oficiali au vizitat standul României, unde sunt expuse produse precum brânzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palincă, uleiuri, gemuri, zacuscă, produse de patiserie. Față de anul 2014, când pavilionul național a fost organizat pe o suprafață de 266 metri pătraţi, anul acesta suprafața de expunere dedicată producătorilor români din sectorul agroalimentar românesc este mai mare, respectiv 327 metri pătrați. Totodată, și numărul operatorilor prezenți la Săptămâna Verde a crescut de la 22 de expozanți în 2014, la peste 30 în 2015.

Cu acest prilej, Daniel Constantin a vorbit despre strategia de promovare a produselor agroalimentare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, amintind și faptul că România înregistrează, pentru al doilea an consecutiv în ultimele două decenii, excedent la balanța comercială cu produse agroalimentare.

„Cel mai mare excedent comercial de produse agroalimentare din istoria post decembristă a României s-a înregistrat în primele 10 luni ale anului 2014. Valoarea exporturilor a urcat la 4,48 miliarde euro, depășind cu 496 milioane de euro valoarea importurilor, ceea ce arată că agricultura României se dezvoltă constant. De aceea, pe lângă eforturile de consolidare a producției, ne concentrăm și pe stimularea exporturilor, cu accent pe deschiderea de noi piețe”, a declarat Daniel Constantin.

Pentru a extinde accesul producătorilor români din sectorul agroalimentar pe piața germană, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Ambasada României la Berlin organizează în cursul acestei zile o întâlnire cu reprezentanții unui important lanț de hypermarketuri din Germania. Întâlnirea face parte din seria acțiunilor întreprinse de MADR pentru stimularea relaționării dintre marile lanțuri de magazine și producătorii români. De asemenea, oficialii MADR vor participa la Summit-ul miniștrilor agriculturii, întrunire ajunsă la a șaptea ediție, precum și alte manifestări și întâlniri la nivel înalt, ce vor avea loc cu prilejul celei de-a 80-a ediții a Expoziției internaționale ”Săptămâna Verde” (Grune Woche).

Reamintim că, în perioada 16 – 25 ianuarie 2015, are loc la Berlin, Germania, cea de a 80-a ediție a Expoziției internaționale „Săptămâna Verde” (Grune Woche). „Grune Woche”, târg internațional de alimentație și agricultură, reprezintă o manifestare unică prin tradiția sa, prin amploare și durată. Pe lângă rolul de platformă de afaceri, „Grune Woche” are și caracterul unui festival al tradițiilor gastronomice și folclorice având, de asemenea, un impact mediatic de anvergură în Germania, dar și în plan global.

Sursă info:

MADR.ro

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!