S-a publicat raportul de selectie pentru masura 7.2 – „Investitii in modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”

Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat de curand, pe propriul site, raportul de selectie pentru submasura 7.2 – „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”, infrastructura de apa/ apa uzata, etapa lunara 1, sesiunea 01 din 2016.

rural photo

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este de creare si modernizare a infrastructurii rutiere locale si a sistemelor de alimentare cu apa/apa uzata, constituie elemente de baza pentru comunitatea rurala, precum si de crearea si modernizarea infrastructurii educationale ante si prescolara si a infrastructurii de invatamânt secundar superior, cu profil resurse naturale si protectia mediului dar si a scolilor profesionale in domeniul agricol.

Beneficiarii acestui sprijin sunt comunele si asociatiile acestora conform legislatiei nationale in vigoare, precum si ONG-uri pentru investitii in infrastructura educationala (gradinite) si sociala (crese si infrastructura de tip after-school).

Potrivit Ghidului solicitantului nu sunt eligibile cererile de finantare depuse de Consiliile Locale in numele comunelor.

Submasura 7.2 dispune, pentru sesiunea din 2016, de o alocare de 360 milioane de euro.

Valoarea sprijinului nerambursabil acordat este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele aplicate de autoritatile publice locale si ONG-uri care sunt NEgeneratoare de venit si nu va depasi:

– 1.000.000 Euro/ comuna, pentru investitii care vizeaza un singur tip de sprijin (infrastructura de drumuri, apa sau apa uzata);

– 2.500.000 Euro/ comuna, pentru investitii care vizeaza infiintarea infrastructurii de apa si apa uzata si 1.500.000 euro pentru extinderea acestei infrastructuri;

– 500.000 Euro, pentru proiectele de infrastructura educationala/sociala;

– 4.000.000 euro, pentru proiectele colective (ADI din care fac parte comune) (proiecte care vizeaza mai multe comune) fara a depasi valoarea maxima /comuna/tip de sprijin.

In data de 27 mai 2016, ca urmare a sesizarilor primite la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, seful MADR, Achim Irimescu a decis sa trimita corpul de control al Ministerului, dupa ce fondurile europene a doua linii de finantare, printre care si 7.2, au fost epuizate in doar cateva minute.

Sursa: Știriagricole.ro-Portalul agriculturii romanesti
S-a publicat raportul de selectie pentru masura 7.2 – „Investitii in modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!