transilvania_fest_2013_cluj_napoca_food_news_romaniaTransilvania Fest, festival de cultură gastronomică ce promovează tradițiile regiunii noastre, în perioada 20-22 septembrie 2013 la Cluj-Napoca!

Programul Transilvania Fest 2013 Cluj-Napoca

Vineri, 20 septembrie 2013

09.00-22.00 Târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti (P-ţa Unirii)
10.00-18.00 Demonstraţii meşteşugăreşti (P-ţa Unirii) – atelier de hârtie naturală, lucru de mână, tors, ţesut, pictură pe sticlă, etc.
13.00-16.00 Demonstraţii culinare (scena festivalului – P-ţa Unirii)
13.00-14.00 Aperitive în oglindă – reţete prezentate de bucătarul Ioan Cîmpean
14.00-16.00 „De pe ogor în farfurie” – Atelier de preparare a pâinii (YAMY – Mini Chefs Academy, „Turtiţa Fermecată”, Asociatia pentru formare şi dezvoltare continuă Cluj)
14.00-18.00 Activităţi educaţionale şi interactive pentru copii (Zona copiilor, P-ţa Unirii)
14.00-16.00 Activităţi interactive pentru copii (British Council)
14.00-14.30 Atelier de preparare şi degustare suc de morcovi de la Râşca
14.30-16.00 Legende şi povestiri istorice (Székelyföldi Legendárium)
15.00-15.45 Poveşti din Cartea Comoara Cluj (Librăriile Cărtureşti)
15.00-18.00 Ateliere creative cu materiale reciclabile (Centrul Cuiburi cu Soare)
16.00-17.00 „Cenuşăreasa” spectacol susţinut de Teatrul de Păpuşi Puck
16.00-18.00 Poveşti şi facepainting (British Council)
17.00-18.00 Teatru improvizaţii – ATIR (Piaţa Unirii)
17.30-18.30 Parada ansamblurilor folclorice (P-ţa Unirii, B-dul. Eroilor)
18.45-22.00 Program folcloric (scena festivalului)
18.45-20.30 Festival „Joc fecioresc”
20.30-22.00 Recital „CUNUNA TRANSILVANĂ“ alături de Mariana Morcan, Amalia Codorean Chindriș, Ioana Breda Morar, Adrian Buză, Mihaela Grindean
19.00-19.30 Deschiderea oficială (scena festivalului)
20.30 Cinema în aer liber (Casa TIFF, Str. Universităţii nr. 6)
„Gone Wild” – cu participarea regizorului Dan Curean

Sâmbătă, 21 septembrie 2013

09.00-22.00 Târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti (P-ţa Unirii)
10.00-18.00 Activităţi educaţionale şi distractive pentru copii (Zona copiilor – P-ţa Unirii)
10.00-13.00 Poveşti şi facepainting (British Council)
10.00-14.00 Ateliere creative cu materiale reciclabile (Centrul Cuiburi cu Soare)
10.00-18.00 Legende şi povestiri istorice (Székelyföldi Legendárium)
13.00-16.00 Activităţi interactive pentru copii în limba engleză (British Council)
14.00-14.30 Atelier de preparare şi degustare suc de morcovi de la Râşca
15.00-15.45 Poveşti din Cartea Comoara Cluj (Librăriile Cărtureşti)
16.00-17.00 „Fărtaţii şi dracii/Ördögverő jóbarátok” (limba maghiară) spectacol susţinut de Teatrul de Păpuşi Puck
16.00-18.00 „Copilul este o stea!” – jocuri pentru cei mici (British Council)
10.00-18.00 Demonstraţii meşteşugăreşti (P-ţa Unirii) – atelier de hârtie naturală, lucru de mână, tors, ţesut, construcţii eco, etc.
11.00-16.00 Demonstraţii culinare (scena festivalului)
11.00-12.00 „Gnocchi cu cârnaţi tradiţionali, varză kale şi salată de fasole”, reţetă prezentată de Mike Dorrian – Oxford Brookes University şi sous chef-ul Kevill Boysie (Marea Britanie)
12.00-13.00 „Tartă de mere şi afine”, reţetă prezentată de chef-ul londonez Paul Blomfield şi Mike Dorrian – Oxford Brookes University
15.00-16.00 „Negrese cu nuci, fistic şi zmeură”, reţetă prezentată de patiserul Laura Miron
16.00-17.00 Workshop „Viaţa de familie” (Viaţa Şcoală Universală & Un părinte mai bun – Zona ONG, P-ţa Unirii)
17.00-18.00 Teatru improvizaţii – ATIR (Piaţa Unirii)
17.30-18.30 Parada ansamblurilor folclorice (P-ţa Unirii, B-dul. Eroilor)
18.45-22.00 Program folcloric (scena festivalului)
18.45-20.30 Festival „Joc fecioresc”
20.30-22.00 Recital „CUNUNA TRANSILVANĂ“ alături de Marius Ciprian Pop, Ana Ilca Mureşan, Marinela Zegrean Istici, Vasile Soporan
20.30 Cinema în aer liber (Casa TIFF, Str. Universităţii nr. 6)
„Viva Constanţa!” cu participarea regizorului Emese Ambrus

Duminică, 22 septembrie 2013

09.00-22.00 Târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti (P-ţa Unirii)
10.00-18.00 Demonstraţii meşteşugăreşti (P-ţa Unirii) – atelier de hârtie naturală, lucru de mână, tors, ţesut, construcţii eco, etc.
10.00-18.00 Activităţi educaţionale şi distractive pentru copii (Zona Copiilor – P-ţa Unirii)
10.00-13.00 Activităţi interactive pentru copii în limba engleză
10.00-14.00 Ateliere creative cu materiale reciclabile (Centrul Cuiburi cu Soare)
10.00-18.00 Legende şi povestiri istorice (Székelyföldi Legendárium)
13.00-16.00 Poveşti şi facepainting (British Council)
14.00-14.30 Atelier de preparare şi degustare suc de morcovi de la Râşca
15.00-15.45 Poveşti din Cartea Comoara Cluj (Librăriile Cărtureşti)
16.00-17.00 „Capra cu trei iezi”, spectacol susţinut de Teatrul de Păpuşi Puck
16.00-18.00 „Copilul este o stea!” – jocuri pentru cei mici (British Council)
11.00-15.00 Demonstraţii culinare (scena festivalului)
11.00-12.00 „Trio de ouă scotch” ”, reţetă prezentată de Martin Holden-White – Oxford Brookes University şi sous chef-ul Kevill Boysie (Marea Britanie)
12.00-13.00 „Tort de trandafiri cu gem de zmeură şi fistic”, reţetă prezentată de patiserul Laura Miron
14.00-15.00 „Tocană românescă de miel”, reţetă prezentată de Martin Holden-White – Oxford Brookes University şi de chef-ul londonez Paul Bloomfield (Marea Britanie)
15.00-16.00 Teatru improvizaţii – ATIR (Piaţa Unirii)
19.00-22.00 Recital „CUNUNA TRANSILVANĂ“ alături de interpreţii Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Sava Negrean Brudaşcu, Nicoleta Voica, Fam. Petreuş, Angela Rusu, Dumitru Fărcaş, Aurel Tămaş, Matilda Pascal Cojocăriţa, Cornel Borza
20.30 Cinema în aer liber (Casa TIFF, Str. Universităţii nr. 6)
„Satul de demult”, regizat de Dumitru Budrala
22.00 Concert „Nightlosers” (scena festivalului)

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.