marci_renumite_Unilact_produce_mozzarella_italiana_food_news_romaniaConform site-ului oficial al producătorului de produse din lapte din Alba-Iulia, Unilact, a început producția de mozzarella. Aceștia doresc să ofere consumatorilor o gamă cât mai diversificată de produse. Mozzarella este “un sortiment tare apreciat de stăpânii vechiului Apulum, cetatea romană de aici, de la doi pași de noi” cum este prezentată pe site renumita brânză italiană. Mozzarella produsă de Unilact va avea un conținut minim de grăsime de 40% g/s.u. și o valoare energetică de 1180kJ/280 kcal. Produsul va fi ambalat în vid. Acest produs este în faza de prelansare, iar compania dorește să afle părerea consumatorilor despre acest nou produs.

Personal nu am degustat încă acest produs, dar îmi atrag atenția 2 caracteristici care nu prea au nimic în comun cu o mozzarella tradițională italiană: conținutul de grăsime mai mic și modul de ambalare. O mozzarella de calitate DOP – Mozzarella Di Buffala Campana are un conținut minim de grăsime de 52% g/s.u. Este adevărat că există și alte tipuri de mozzarella mai light în prezent, pentru pasionații de diete, care au un conținut de grăsime mai scăzut, până la 20% g/s.u. Totuși ambalarea unui astfel de produs sub vid este total neinspirată, dacă se dorește vânzarea unui produs cât de cât asemănător cu o mozzarella italiană. Înțeleg necesitatea de a avea un produs cu o durată de raft cât mai mare, dar consumatorii români care au gustat o mozzarella adevărată cu siguranță nu vor fi mulțumiți de un produs vidat. Rămâne de văzut cum va evolua acest produs pe piața românească. Oricum un produs vidat se adresează mai mult pizzeriilor decât consumatorilor obișnuiți. Depinde care este targetul principal pentru acest nou produs Unilact.

Mi-a plăcut în schimb formula de încheiere “La buna revedere si multa sanatate…cu lactate!” de la pagina “ce e nou sub soare“, unde este anunțată lansarea noului produs.

 

Bibliografie

Unilact

Valori-alimenti

Agricoltura

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Mihai BG

Administrator site, Editor

Sunt absolvent al Facultății de Litere, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca cu specializarea: Limbă şi literatură Rusă-Engleză.