Challenge_International_du inaffiche_2013_fr_foodn_news_romaniaOdată cu investițiile masive din viticultura românească era de așteptat să apară și vinurile premiate la nivel internațional. Chiar dacă suntem departe de nivelul la care putem ajunge cu vinurile produse în România, cu pași mărunți vom reveni în Top 10 cu siguranță. La concursul Challenge International du Vin desfășurat în perioada 5-6 aprilie 2013 la Bourg et Blaye, regiunea Bordeaux, vinurile produse de casa de vinuri Domeniul Coroana Segarcea au obținut 2 medalii de aur și una de argint. Vinurile premiate cu aur au fost un Sauvignon Blanc, un Chardonnay şi un cupaj de Fetească Albă, Chardonnay, Sauvignon Blanc şi Pinot Gris. Felicitări producătorilor pentru aceste distincții și să sperăm că tot mai multe vinuri românești vor reuși să se afirme la nivel internațional.

Challenge International du Vin  este cel mai vechi și important concurs internațional de vinuri organizat în Franța și este certificat ISO 9001-2008. În această primavară, timp de două zile, au fost degustate peste 5.000 de vinuri din 38 de țări, de către aproape 800 de degustători profesioniști din domeniul oenologiei și de către amatorii de vin de calitate. Acest concurs respectă reglementările „Codului International de Practici Oenologice pentru Vie şi Vin”, iar anual, juriul care degustă fiecare vin este unul mixt, format din viticultori, oenologi, distribuitori şi consumatori.

Distincțiile primite le puteți descărca de aici: Blue Train 2011Minima Moralia Honor 2011 și Blue Train CHARDONNAY 2011

Bibliografie

Challenge International du Vin

Agerpres.ro

Domeniulcoroanei.com

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.