In fiecare an, la aceasta data de 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) alaturi de cele 192 de state membre, vor celebra doua evenimente deosebit de importante dedicate Zilei Mondiale a Alimentatiei (ZMA) si cea de-a 72-a aniversare de la infiintarea FAO – 16 Octombrie 1945.

Pentru editia din acest an, care este intitulata „Schimbam viitorul migratiei. Investim in securitatea alimentara si dezvoltarea rurala., vor putea fi organizate dezbateri in cadrul unor conferinte, seminarii, emisiuni si alte evenimente ce vin in sprijinul obiectivului propus de FAO.

De asemenea, cu ocazia ZMA 2017, Romania alaturi de FAO, indeamna populatia la o alimentatie sanatoasa si o mai mare atentie in gestionarea alimentelor.

Date fiind cele prezentate mai sus, Directia pentru Agricultura Judeteana Galati in parteneriat cu Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor au organizat un Seminar Informativ care a avut loc loc in data de 16 Octombrie 2017, ora 12,3o in cadrul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor, str.Domneasca, nr.111, Galati, unde s-au dezbatut  subiecte  care se incadreaza in sfera temei propusa de FAO.

In cadrul acestui eveniment si-au prezentat opiniile asupra temei propuse de FAO urmatorii:

  • dr.ing Petru Alexe – organizator din partea Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati
  • ing. Vicentiu Horincar – organizator din partea Directiei pentru Agricultura Jutdeteana Galati
  • Ichim Lenuta – invitat – DSVSA Galati
  • ing Donici Alina – invitat – Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru – Tg. Bujor, Galati
  • ing. Mitrea Gabriela – invitat – Organismul de Certificare Ecologica Biocert Traditional, Galati
  • prof. Bujenita Aura – invitat – Colegiul industrial Elena Doamna, Galati
  • Radu Neculai – Apicultor Ecologic, Tg. Bujor, Galati

La eveniment au fost prezenti intr-un numar foarte mare si studenti ai Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati. Datorita succesului pe care l-a avut evenimentul si a dezbaterilor care au continuat dupa ce toti participantii si-au sustinut prezentarile, organizatorii s-au gandit sa continue acest parteneriat pentru a organiza evenimente cu un caracter stiintific-informativ in viitor.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Dr. Ing. Vicentiu Horincar

Consultant Freelancer în domeniul Industriei Alimentare. Am absolvit Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați în anul 2009. Am obținut diploma de inginer cu specializarea "Controlul și Expertizarea Produselor Alimentare". În cadrul aceleiași instituții am finalizat studiile doctorale în anul 2012 în domeniul ingineriei industriale. În acest timp am participat într-un internship timp de 10 luni la Universitatea din Bologna, Italia.