World_Egg_Day_Ziua_Internationala_a_Oului_2013_food_news_romaniaZiua Iinternațională a Oului se celebrează în a 2-a vinere din luna octombrie a fiecărui an. Această zi se sărbătorește din anul 1996, zi în care au loc diverse manifestări la nivel internațional. Anul acesta sărbătorirea oului va avea loc în 11 octombrie. Ouăle reprezintă un aliment de bază în hrana oamenilor din întreaga lume, oferind consumatorilor proteine de calitate vitamine și săruri minerale la un preț mic. Această pastilă naturală  este bogată în vitamina A, care este necesară pentru dezvoltarea sănătoasă a celulelor organismului, ajutând la menținerea sănătății pielii și a țesutului ochiului, vitamina B12, care este necesară pentru formarea  celulelpr roșii din sânge, importante pentru sistemul imunitar. Un ou de dimensiuni mari conține doar 70 de calorii și 5 g de grăsime. Oul reprezintă una dintre puținele alimente în care găsim Vitamina D. O găină produce în medie 300-325 ouă pe an, iar culoarea gălbenușului este influențată de alimentația acesteia.

Mai multe detalii despre această zi găsiți pe site-ul oficial: thinkegg.com

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.