Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor

Arăt: 111 - 120 din 135 REZULTATE
Locale Știri

Cateva observatii si recomandari legate de calitatea recoltei de grau 2016

Cateva observatii si recomandari legate de calitatea recoltei de grau 2016
Suntem in masura sa estimam
intr-o maniera decentă calitatea recoltei dee grâu din anul acesta, cel puțin
pentru zona adiacentă sudului țării. Din constatările noastre,  problema pincipala a recoltei de grau 2016
este legata de activitatea proteolitica semnificativa, consecinta a atacului de
plosnita (Eurygaster sp.). Platim in acest fel, o iarna blanda care prin lipsa
inghetului la sol a
Source: Morarit si panificatie
Cateva observatii si recomandari legate de calitatea recoltei de grau 2016

Locale Știri

Master Biotehnologii in Protectia Mediului

Master Biotehnologii in Protectia Mediului
Este o certitudine ca una dintre dimensiunile esentiale ale activitatii unei firme in viitor va avea legatura cu impactul acesteia asupra mediului. Legislatia, procedurile, evaluarile sunt din ce n ce mai complexe si nu pot fi facute decat de specialisti. Nu este departe momentul n care orice activitate economica va trebui sa aiba propriul ei responsabil n legatura cu impactul sau potentialele
Source: Morarit si panificatie
Master Biotehnologii in Protectia Mediului

Locale Știri

Inscrieri Masterat Biotehnologie si Siguranta Alimentului

Inscrieri Masterat Biotehnologie si Siguranta Alimentului
Ne face placere sa promovam pe aceasta pagina unul dintre cele mai interesante programe de masterat dedicate industriei alimentare din Romania. Acesta este organizat de Facultatea de Biotehnologii din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Numarul total de locuri disponibile este de 60, dintre care 50 % sunt finantate de la Bugetul de Stat. Perioada de
Source: Morarit si panificatie
Inscrieri Masterat Biotehnologie si Siguranta Alimentului

Locale Știri

Cateva observatii legate de descompunerea termica a lipidelor. Prajirea alimentelor

 

Cateva observatii legate de descompunerea termica a lipidelor. Prajirea alimentelor
de Radiana Tamba Berehoiu

Aşa cum am amintit anterior, în procesele termice (prăjire, frigere) gliceridele suferă o hidroliză parţială, sub acţiunea vaporilor de apă degajaţi din alimente. Acizii graşi nesaturaţi se degradează prin oxidare, iar glicerolul se deshidratează şi  formează acroleina (aldehida acrilică). Pe lângă procesul principal de hidroliză, la prăjire mai au loc o serie de
Source: Morarit si panificatie
Cateva observatii legate de descompunerea termica a lipidelor. Prajirea alimentelor

 

Locale Știri

Aparitie editoriala de excepție: Chimia alimentului vol 1 şi 2

 

Aparitie editoriala de excepție: Chimia alimentului vol 1 şi 2
A apărut la editura Stef din Iaşi
cartea în 2 volume (un total de peste 480 de pagini) dedicată rolului
principalelor clase de compuşi chimici în compoziția, structura şi
proprietățile alimentelor. Cartea înglobează informații clasice despre
compoziția chimică, proprietățile structurale ale substanțelor de
interes pentru industria alimentară, dar şi informații relevante, de ultimă oră, despre
Source: Morarit si panificatie
Aparitie editoriala de excepție: Chimia alimentului vol 1 şi 2

 

Locale Știri

Antreprenorii din București vor să afle de la cei mai buni specialiști din lume cum să își construiască o strategie de business câștigătoare

business_days_2015_food_news_romaniaAntreprenorii din București și zona de sud a României consideră că dezvoltarea și motivarea personalului reprezintă principala problemă cu care se confruntă în acest moment, arată un studiu realizat de Business Days România, elaborat în perioada octombrie-noiembrie pe un eșantion de 230 de antreprenori și manageri din București și orașele din împrejurimi. Întrebați “Care sunt principalele probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri din regiune?” participanții la studiu au indicat dezvoltarea și motivarea personalului ca fiind cel mai important domeniu. În plus, oamenii de afaceri din regiune acuză birocrația excesivă, sistemul stufos de taxare și impredictibilitatea fiscală ca fiind cele mai mari provocări la adresa afacerii lor.

Alte probleme cu care se confruntă antreprenorii din zonă sunt taxarea și fiscalitatea, brandingul și setarea strategiei. În ceea ce privește așteptările oamenilor de afaceri de la administrația centrală, doar 27% din respondenți au afirmat că acestea sunt “foarte mari”. În același timp, antreprenorii au apreciat că implicarea autorităților locale în susținerea afacerilor din regiune este foarte slabă (38%).

Antreprenorii chestionați consideră că domeniile în care regiunea de sud a țării poate performa sunt IT&C (85%), agricultura (61,9%), industria software (60,3%), serviciile (58,7%) și turismul (46%). Studiul Business Days România mai dezvăluie că cei mai importanți factori pentru succesul unei afaceri sunt echipa, inovația și networking-ul.

“Antreprenorii din zona de sud a României caută soluții pentru dezvoltarea afacerii lor în condițiile în care provocările de la nivelul administrației pot încetini ritmul de creștere al afacerii lor. În acest sens, sfaturile, modelele de succes și sesiunile de networking îi ajută să găsească cea mai bună cale spre succes. Credem că experianța altor antreprenori este cât se poate de utilă pentru cei care sunt hotărâți să ăși urmeze visul și au ambiția de a merge mai departe”, a declarat Laszlo Pacso, fondator și coordonator Business Days.

Anul acesta, evenimentul București Business Days va avea loc în perioada 8-9 decembrie 2015 la Willbrook Platinum. Înscrierile pentru toți cei care vor să participe sunt deschise, în limita locurilor disponibile. Detalii şi înscrieri găsiți aici: http://www.businessdays.ro/Evenimente/Bucuresti-2015/Inscriere. La eveniment vor fi prezenți peste 1.000 de antreprenori și manageri din toate regiunile României.

Din temele conferinței București Business Days menționăm: “Criza resurselor umane și modul în care vor influența tendințele de pe piața de muncă. Evoluția economiei globale”. Workshop-urile vor avea teme precum “Arta deciziilor în condiții de incertitudine și schimbare”, “Managementul timpului și tehnici de organizare”

Începând de anul acesta platforma Business Days organizează Gala Business Days, eveniment în cadrul căruia

vor fi premiate acele companii, antreprenori și manageri din spatele lor care s-au remarcat la următoarele capitole: performanta, excelența, inovația și impactul social.

Peste 300 de oameni din elita mediului de business din România vor lua parte la Gala Business Days.

Parteneri media: Wall-Street, Manager Express, Romania Libera, Europa FM, 9am, avocatnet.ro, Business24, Ziare.com, AiSucces.ro, OrdineaZilei.ro, FoodNews, JurnaluldeAfaceri, Retail-FMCG, BusinessLive.ro, PortalHR, bestjobs, GPeC, Feed Forward, Softlead, 4Career, Learn&Go, Zelist Monitor, 24Fun, IQAds, startups.ro, BizzClub, ComunicatedePresa.ro, Transilvania Business, Premian, Tribal WorldWide, Garajul de PR, Chic-Elite.ro.
Acțiunile București Business Days – conferințe , workshopuri, masterclass-uri, seri internaționale de business networking, expoziții de produse, programe dedicate startup-urilor , matchmaking etc. compun rețeta unui eveniment de networking de cea mai înaltă clasă. Un ingredient esențial pentru cei care doresc să-și dezvolte afacerea la nivel național sau internațional și să găsească partenerii potriviți de discuții.
Business Days este o platformă de informare, educațională și de networking dedicată antreprenorilor și managerilor din România, al cărei scop este acela de a crea o cultură antreprenorială sănătoasă și durabilă. Evenimentele Business Days sunt organizate de peste 5 ani de zile și strâng la fiecare ediție peste 1.000 de participanți. București Business Days este ediţia cu numărul 21 din seria de evenimente de succes, considerate de speakeri, parteneri și participanți, drept cel mai mare, de impact și relevant eveniment de business din România.

În țară

Alte posturi din industria procesarii de carne – FRANTA

 

Alte posturi din industria procesarii de carne – FRANTA

Alte posturi din industria procesarii de carne – FRANTA

Plasamentele se efectueaza de regula in macelarii si abatoare situate pe intreg teritoriul Frantei, insa cu precadere in regiunea Aquitaine.

Tip de contract: Contract individual de munca cu norma intreaga

Datele de plata ale remuneratiei: 11-12 EUR/ ora brut, in functie de locatie

Orele suplimentare si de noapte sunt platite la o rata superioara
Conditiile de cazare: Pre-identificata si pre-platita de catre Angajator. Costurile cazarii sunt achitate de catre Angajat, din salariu.
Conditiile de asigurare a hranei: Costul cat si procurarea hranei cad in sarcina candidatului.

Personalitate preferata: Se accepta persoane cu atitudine buna, muncitoare, serioase, prietenoase, in forma fizica si mentala buna.

Experienta si calificarea necesara: Min. 2 ani experienta prealabila. Calificarea in domeniu ar putea reprezenta un avantaj la selectie
Nivel engleza solicitat: Nu este solicitata.

Avantajele postului:

– Contractele sunt de angajare cu durata minima de 6 luni si posibilitate de prelungire de pana la 24 de luni.

– Salarizarea este de 1.400 EUR/ luna net + plus 10% bonus lunar de vacanta.

– Ore suplimentare platite

– La finalizarea contractului angajatul primeste o prima de 10% din valoarea salariului sau lunar (ex. un angajat care a lucrat 18 luni va primi la finalizarea contractului sau 1.800 x 18 luni x 10% = 3.240 EUR)

– Cazarea se deduce din castig, deci candidatii nu trebuie sa aiba la ei decat bani de buzunar.

– Nu este nevoie de limba engleza sau franceza.

– Plecari ultra-rapide.

– Preluare de la aeroport.

– Asigurari sociale si medicale platite de catre Angajator.

– Angajatii au masina la dispozitie pentru deplasarea spre/ dinspre locul de munca (Cheltuielile asociate cu masina sunt acoperite de catre Angajati).

– Training platit de 2-5 zile.

Plecare:

De regula 1-2 saptamani de la data aducerii la dosar a tuturor documentelor relevante pentru plasare*

* in functie de profilul candidatului
Source: Recrutareonline.ro
Alte posturi din industria procesarii de carne – FRANTA

Photo by rhastings

În țară

Operator dezosare pe multiple feluri de animale (vita/vitel/porc/miel) – FRANTA

 

Operator dezosare pe multiple feluri de animale (vita/vitel/porc/miel) – FRANTA

Operator dezosare pe multiple feluri de animale (vita/vitel/porc/miel) – FRANTA

Plasamentele se efectueaza de regula in macelarii si abatoare situate pe intreg teritoriul Frantei, insa cu precadere in regiunea Aquitaine.

Tip de contract: Contract individual de munca cu norma intreaga

Datele de plata ale remuneratiei: 11-12 EUR/ ora brut, in functie de locatie

Orele suplimentare si de noapte sunt platite la o rata superioara
Conditiile de cazare: Pre-identificata si pre-platita de catre Angajator. Costurile cazarii sunt achitate de catre Angajat, din salariu.
Conditiile de asigurare a hranei: Costul cat si procurarea hranei cad in sarcina candidatului.

Personalitate preferata: Se accepta persoane cu atitudine buna, muncitoare, serioase, prietenoase, in forma fizica si mentala buna.

Experienta si calificarea necesara: Min. 2 ani experienta prealabila. Calificarea in domeniu ar putea reprezenta un avantaj la selectie
Nivel engleza solicitat: Nu este solicitata.

Avantajele postului:

– Contractele sunt de angajare cu durata minima de 6 luni si posibilitate de prelungire de pana la 24 de luni.

– Salarizarea este de 1.400 EUR/ luna net + plus 10% bonus lunar de vacanta.

– Ore suplimentare platite

– La finalizarea contractului angajatul primeste o prima de 10% din valoarea salariului sau lunar (ex. un angajat care a lucrat 18 luni va primi la finalizarea contractului sau 1.800 x 18 luni x 10% = 3.240 EUR)

– Cazarea se deduce din castig, deci candidatii nu trebuie sa aiba la ei decat bani de buzunar.

– Nu este nevoie de limba engleza sau franceza.

– Plecari ultra-rapide.

– Preluare de la aeroport.

– Asigurari sociale si medicale platite de catre Angajator.

– Angajatii au masina la dispozitie pentru deplasarea spre/ dinspre locul de munca (Cheltuielile asociate cu masina sunt acoperite de catre Angajati).

– Training platit de 2-5 zile.

Plecare:

De regula 1-2 saptamani de la data aducerii la dosar a tuturor documentelor relevante pentru plasare*

* in functie de profilul candidatului
Source: Recrutareonline.ro
Operator dezosare pe multiple feluri de animale (vita/vitel/porc/miel) – FRANTA

În țară

Operator productie carnati – FRANTA

 

Operator productie carnati – FRANTA

Operator productie carnati – FRANTA

Plasamentele se efectueaza de regula in macelarii si abatoare situate pe intreg teritoriul Frantei, insa cu precadere in regiunea Aquitaine.

Tip de contract: Contract individual de munca cu norma intreaga

Datele de plata ale remuneratiei: 11-12 EUR/ ora brut, in functie de locatie

Orele suplimentare si de noapte sunt platite la o rata superioara
Conditiile de cazare: Pre-identificata si pre-platita de catre Angajator. Costurile cazarii sunt achitate de catre Angajat, din salariu.
Conditiile de asigurare a hranei: Costul cat si procurarea hranei cad in sarcina candidatului.

Personalitate preferata: Se accepta persoane cu atitudine buna, muncitoare, serioase, prietenoase, in forma fizica si mentala buna.

Experienta si calificarea necesara: Min. 2 ani experienta prealabila. Calificarea in domeniu ar putea reprezenta un avantaj la selectie
Nivel engleza solicitat: Nu este solicitata.

Avantajele postului:

– Contractele sunt de angajare cu durata minima de 6 luni si posibilitate de prelungire de pana la 24 de luni.

– Salarizarea este de 1.400 EUR/ luna net + plus 10% bonus lunar de vacanta.

– Ore suplimentare platite

– La finalizarea contractului angajatul primeste o prima de 10% din valoarea salariului sau lunar (ex. un angajat care a lucrat 18 luni va primi la finalizarea contractului sau 1.800 x 18 luni x 10% = 3.240 EUR)

– Cazarea se deduce din castig, deci candidatii nu trebuie sa aiba la ei decat bani de buzunar.

– Nu este nevoie de limba engleza sau franceza.

– Plecari ultra-rapide.

– Preluare de la aeroport.

– Asigurari sociale si medicale platite de catre Angajator.

– Angajatii au masina la dispozitie pentru deplasarea spre/ dinspre locul de munca (Cheltuielile asociate cu masina sunt acoperite de catre Angajati).

– Training platit de 2-5 zile.

Plecare:

De regula 1-2 saptamani de la data aducerii la dosar a tuturor documentelor relevante pentru plasare*

* in functie de profilul candidatului
Source: Recrutareonline.ro
Operator productie carnati – FRANTA

Photo by David Leo Veksler

Consultanță Locale Știri

CLIMATE-KIC

Climate- KICCamera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener oficial român al Biroului Regional Climate-KIC din Ungaria Centrală anunță lansarea celui de-al doilea pachet de activități în cadrul proiectului CLIMATE-KIC.

Pachetul de Incubare / Accelerare oferă sprijin start-up-urilor inovative în planificarea afacerii, în tehnici de prezentare și negociere și alte abilități de afaceri.

Pentru a facilita transpunerea unei idei în viața reală, se oferă acces la rețeaua internațională Climate KIC (masterclass-uri europene, oportunități de expunere la nivel global), precum și sprijin financiar direct (grant) de până la 20.000 euro.

Pachetul/programul se vrea a fi un incubator / accelerator de business, astfel încât aplicantul / echipa de aplicanți cu o idee inovatoare și de impact să ajungă într-un termen scurt (aproximativ un an) să dezvolte o afacere competitivă pe piață.

Programul este structurat în trei etape:
Etapa 1: Elaborarea unui plan de afaceri inițial și a unui model financiar în cadrul unui bootcamp de 4 zile la Budapesta (Septembrie 2015), unde se vor desfășura cursuri și workshopuri pe tematici generale de business (management, marketing, distribuție, planuri de afaceri, investitori, piață, etc);
Etapa 2: Verificarea ipotezelor și a pieței care presupune un working plan personalizat și mentorat, coaching, vizite de studiu etc.;
Etapa 3: Atragerea de investitori prin testarea efectivă a ideii, cele mai bune idei primind un grant în valoare de 20.000 euro.

Accesul se poate realiza în oricare dintre etape în funcție de cât de avansată este ideea de business, sau se pot parcurge succesiv. Accesul se face în urma unei selecții de aplicații.

Perioada de înscrieri este deschisă pănă la mijlocul lunii August 2015  și se adresează tuturor persoanelor care au o idee de business conturată, inovatoare în domeniul Climate Change (servicii noi, produse noi, tehnologii noi, verzi, reciclabile etc).
Condiție obligatorie este cunoașterea limbii engleză.

Participarea în toate etapele este gratuită, asigurându-se transportul, cazarea și masa.

Link către program: climate-kic.org