Plantă medicinală, condiment și remediul sănătății, USTUROIUL

Deși primăvara a venit din punct de vedere calendaristic, frigul nu se dă bătut și se străduiește din răsputeri să mai rămână câteva zile pe la noi. Pentru a nu risca să cădem în capcanele oferite de soarele cu dinți sau de câteva grade cu plus, este bine să fim preventivi și să ne luăm […]

Sorbet din lapte de cânepă, o alternativă pentru vegani

Sorbetul, strămoșul înghețatei își face simțită prezența și astăzi, revoluționând industria cânepei în combinație cu alte alimente funcționale care aduc numeroase beneficii organismului uman. În compoziția acestuia regăsim: lapte din semințe decorticate de cânepă, iasomie sub formă de infuzie, extract de stevie ca îndulcitor natural, adaos de vitamina B12 și nu în ultimul rând fructe […]

Cel mai bun job în alimentație

Dacă te consideri o persoană creativă, entuziastă și suficient de abițioasă, norocul îți surâde! Ce ține de tine este doar să ai vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, să îți placă mâncarea și să aplici la globalmission@foodinnovationprogram.org înainte de 14 Martie 2018.             Food Innovation Global Mission, caută o astfel de persoană iubitoare […]

Invitaţie prelegere Dr. Christophe Lasseur, specialist ESA (Agenția Spațială Europeană)

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui, în 21 februarie, un eveniment în premieră pentru România – prelegerea Dr. Christophe Lasseur, specialist ESA (Agenția Spațială Europeană), despre Proiectul MELiSSA și cei peste 25 de ani de cercetare în dezvoltarea sistemelor de susținere a vieții în misiuni interplanetare.  Coordonatorul Proiectului MELiSSA vizitează […]

Numărul exploataţiilor agricole este în scădere făţă de anul trecut

    Numărul exploataţiilor agricole a ajuns la 3,422 milioane anul trecut, cu 5,7% mai mic faţă de cel înregistrat în 2013 şi cu 11,3% faţă de 2010, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS). În anul 2016, numărul exploataţiilor agricole a fost de 3.422 mii, mai mic cu 5,7% […]

Târg de Crăciun la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în parteneriat GAL Napoca Porolissum, organizează Târgul de Crăciun, în perioada 11-21 decembrie 2017, între orele 10.00-18,00, pe platoul din faţa Aulei Magna „Mihai Şerban”, din incinta campusului de pe Calea Manăştur 3-5. Târgul de Crăciun cuprinde trei evenimente: – sesiuni de prezentare și degustare (cu posibilitate […]

INTERNSHIPURI PLĂTITE – Dezvoltare rurală și Comunicare

Fundatia Civitas pentru Societatea Civilă pune la dispoziţie două oportunităţi de internship la biroul din Cluj pe domeniile Dezvoltare Rurală, respectiv Comunicare şi PR. Mai jos puteți lectura anunțul oficial de pe Civitas.ro  Dacă ești la început de carieră sau încă student și vrei să câștigi experiență practică, dă-ne de veste.  Detalii aici:   Cerințe […]

”Meniu pentru schimbare” & Ziua Mondiala a Alimentatiei!

Marti, 17 octombrie, la USAMV Cluj-Napoca, în curtea Facultății de Știința și Technologia Alimentelor – Calea Florești 64, echipa EduKitchen, Slow Food Cluj Transilvania, Slow Food Turda împreună cu Lidl, alături de Chef Horia Simon, au lansat Campania “Menu for Change – Meniu pentru schimbare”, printr-un atelier gastronomic dedicat studenilor în care s-a discutat despre […]

Un nou restaurant marca Stradale își deschide porțile la Cluj-Napoca

La începutul anului 2018, Chef FOA împreună cu Constantin Covaliu, deschid la Cluj primul restaurant din lanțul Stradale, The Lunch Society, un concept de street food și live cooking dedicat clădirilor de birouri, dezvoltat de compania Flavours cu 16 ani de experiență pe piața din București. Investiția în restaurantul cu concept unic pe piața clujeană […]

Page 1 of 61
1 2 3 61