Proceedings of the 2016 FAO international symposium on agricultural biotechnologies FAO organized the international symposium on “The role of agricultural biotechnologies in sustainable food systems and nutrition” on 15-17 February 2016 at FAO headquarters, Rome. Proceedings of the symposium, edited by J. Ruane, J.D. Dargie and C. Daly, are now available. Organized in eight chapters, …
2016
FAO/CBD/OECD webinar on international databases on biosafety
FAO/CBD/OECD webinar on international databases on biosafety Following two similar events in November 2014 and May 2015, a third webinar was jointly organized by FAO, the Convention of Biological Diversity (CBD) and the Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) on 9 December 2015. It provided a training opportunity in understanding the location, contents, specific …
Probiotics in animal nutrition
Probiotics in animal nutrition As part of its Animal Production and Health Papers series, FAO has just published “Probiotics in animal nutrition – Production, impact and regulation”, by Y.S. Bajagai, A.V. Klieve, P.J. Dart and W.L. Bryden, edited by H.P.S. Makkar. The 89-page report presents a unique and exhaustive review of the state of […] …
Cartagena COP-MOP 8 and CBD COP 13
Cartagena COP-MOP 8 and CBD COP 13 The 8th meeting of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Cartagena Protocol on Biosafety (COP-MOP 8) takes place on 4-17 December 2016 in Cancun, Mexico. The annotated provisional agenda and other documents are now available at https://www.cbd.int/doc/?meeting=MOP-08. The meeting will …
Ghidul Solicitantului CONSULTATIV pentru submăsurile 16.1 și 16.1a
Ghidul Solicitantului CONSULTATIV pentru submăsurile 16.1 și 16.1a Source: Comunicari PNDR Ghidul Solicitantului CONSULTATIV pentru submăsurile 16.1 și 16.1a
Întâlniri cu reprezentanții GAL-urilor în perioada 05-09 septembrie
Întâlniri cu reprezentanții GAL-urilor în perioada 05-09 septembrie Source: Comunicari PNDR Întâlniri cu reprezentanții GAL-urilor în perioada 05-09 septembrie
Caiete de sarcini 2016
Caiete de sarcini 2016 Documentaţia pentru înregistrarea unei indicaţii geografice protejate sau denumiri de origine protejate a unui produs agricol şi alimentar în vederea dobândirii protecţiei comunitare: 1. Produs „Cârnați de Pleșcoi – IGP” documentaţie depusă de Asociaţia pentru Promovarea Cârnaților de Pleșcoi (A.P.C.P.) – CAIET DE SARCINI (pdf, 52,73 KB) – COMUNICAT …
Fii voluntar la cea de-a 2a ediție a Forumului European Nyéléni pentru Suveranitate Alimentară în Cluj-Napoca, România!
În această toamnă, între 26 și 30 octombrie 2016, sute de oameni din întreaga Europă și Asia Centrală se vor întâlni în Cluj-Napoca pentru cel de-al doilea Forum al Mișcării Nyéléni Europa pentru Suveranitate Alimentară! Timp de 5 cinci zile, țărani și țărănci, pescari, păstori, comunități indigene, consumatori, sindicate, ONG-uri de protecția mediului/ justiție/ solidaritate/ …
Produs montan
Produs montan Legislație națională HOTĂRÂRE nr. 506 din 20 iulie 2016 privind stabilirea cadrului instituţional şi a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului delegat (UE) nr. 665/2014 al Comisiei din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1.151/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte condiţiile de utilizare …
Uleiurile esentiale
Termenul „ulei esential” este o prescurtare a originalului termen de „ulei de chintesența.” Acest lucru rezultă din ideea aristotelica precum ca materia este compusă din patru elemente, și anume, foc, aer, pământ și apă. Al cincilea element sau chintesență, a fost apoi considerată a fi spirit sau forță de viață. Distilarea și evaporarea, sunt procese …