Artisti populari in straie traditionale vor sa-ti arate cum se face o oală din lut la roată, cum se ţese un covor la război, picturile pe icoane, martisoare confectionate de copii – cele mai frumoase mestesuguri. Redescopera gustul adevarat al bucatelor traditionale: de la branzeturi, preparate din carne, pana la siropuri, gemuri de fructe, miere, …
Documente obligatorii pentru abatoarele care vor sa participe le comertul intracomunitar
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a publicat de curând PROCEDURILE DE CONTROL SANITAR VETERINAR ŞI DOCUMENTELE OBLIGATORII PENTRU ABATOARELE AUTORIZATE SĂ PARTICIPE LA COMERŢUL INTRACOMUNITAR. Mai jos puteți găsi comunicatul de presă integral furnizat de ANSVSA: 1. Cum ne asigurăm că nu se substituie specia în abator, ce măsuri se iau în …
Unilact produce mozzarella
Conform site-ului oficial al producătorului de produse din lapte din Alba-Iulia, Unilact, a început producția de mozzarella. Aceștia doresc să ofere consumatorilor o gamă cât mai diversificată de produse. Mozzarella este “un sortiment tare apreciat de stăpânii vechiului Apulum, cetatea romană de aici, de la doi pași de noi” cum este prezentată pe site renumita …
UE reia importul de porci vii din SUA
Dacă scandalul cailor din România a ținut pagina de afiș a știrilor de peste tot, o știre mult mai importantă a rămas destul de puțin promovată în media românească. De curând, mai exact în 4 februarie 2013, Comisia Europeană a reaprobat, începând cu 25 februarie 2013, importul de suine vii în UE și a utilizării acidului …
Transfer la cerere
Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, biroul juridic, resurse umane, salarizare și IT ne anunță că se organizează o selecție în vederea ocupării prin transfer la cerere următoarele funcții publice vacante: – Consilier Clasa I, gradul profesional superior – 2 posturi – Referent, clasa III, gradul profesional superior – 1 post Condițiile de ocupare …
Informare de presă ANSVSA
Mai jos puteți citi integral comunicatul de presă oferit de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: “Ancheta ANSVSA privind acuzaţiile aduse României în scandalul substituirii cărnii de vită cu cea de cal În data de 8 februarie 2013, Comisia Europeană, prin Sistemul Rapid de Alertă a transmis o notificare privind suspiciunea de fraudă …
Etica in industria alimentara
În ultimii ani am asistat la o degringoladă în societățile europene care a avut un efect negativ și asupra societăților din domeniul agro-alimentar. Etica aproape că a dispărut din acest domeniu din cauza unei dorințe de îmbogățire peste noapte a agenților economici, oferind de multe ori consumatorilor unele produse de o calitate îndoielnică. Chiar și …
Rimini HoReCa Expo 2013
În perioada 23-26 februarie la Rimini va avea loc Expoziţia dedicată sectorului HORECA – RHEX. Aici puteţi găsi cei mai mulţi operatori din lumea ospitalităţii şi a restaurantelor de toate tipurile. Nu vor lipsi nici operatorii mondiali din domeniul HORECA. Orarul de funcţionare: Târgul îşi va deschide porţile în 23 februarie 2013, până 26 februarie …
Metoda reechilibrarii macrobiologice
Miercuri 06 Ianuarie 2013, ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, Piaţa Lucian Blaga, Nr. 1-3, Et. 2, Sala 26, (Noul sediu al Casei de Cultură a municipiului), sunteți invitați să participați la o nouă conferință organizată de Universitatea Populară în colaborare cu Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Local și …
Utilizarea enzimelor in panificatie – I
Enzimele au fost recunoscute de mult timp ca un mijloc de îmbunătaţire a procesului de procesare sau a proprietăţilor produselor cerealiere şi utilizarea lor este în continuă creştere. Pâinea este cel mai obişnuit dintre alimentele tradiţionale din întreaga lume, cu costuri relativ mici. Astăzi, pâinea a făcut joncţiunea cu biotehnologia, numitorul comun fiind enzimele. Datorită …