Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor

Consultanță Legislație

Documente obligatorii pentru abatoarele care vor sa participe le comertul intracomunitar

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a publicat de curând PROCEDURILE DE CONTROL SANITAR VETERINAR ŞI DOCUMENTELE OBLIGATORII PENTRU ABATOARELE AUTORIZATE SĂ PARTICIPE LA COMERŢUL INTRACOMUNITAR. Mai jos puteți găsi comunicatul de presă integral furnizat de ANSVSA: 1. Cum ne asigurăm că nu se substituie specia în abator, ce măsuri se iau în …

Analize Producători

Unilact produce mozzarella

Conform site-ului oficial al producătorului de produse din lapte din Alba-Iulia, Unilact, a început producția de mozzarella. Aceștia doresc să ofere consumatorilor o gamă cât mai diversificată de produse. Mozzarella este “un sortiment tare apreciat de stăpânii vechiului Apulum, cetatea romană de aici, de la doi pași de noi” cum este prezentată pe site renumita …

În țară Jobs

Transfer la cerere

Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, biroul juridic, resurse umane, salarizare și IT ne anunță că se organizează o selecție în vederea ocupării prin transfer la cerere următoarele funcții publice vacante: – Consilier Clasa I, gradul profesional superior – 2 posturi – Referent, clasa III, gradul profesional superior – 1 post Condițiile de ocupare …

Locale Știri

Informare de presă ANSVSA

Mai jos puteți citi integral comunicatul de presă oferit de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: “Ancheta ANSVSA privind acuzaţiile aduse României în scandalul substituirii cărnii de vită cu cea de cal În data de 8 februarie 2013, Comisia Europeană, prin Sistemul Rapid de Alertă a transmis o notificare privind suspiciunea de fraudă …

Internaționale Știri

Rimini HoReCa Expo 2013

În perioada 23-26 februarie la Rimini va avea loc Expoziţia dedicată sectorului HORECA – RHEX. Aici puteţi găsi cei mai mulţi operatori din lumea ospitalităţii şi a restaurantelor de toate tipurile. Nu vor lipsi nici operatorii mondiali din domeniul HORECA. Orarul de funcţionare: Târgul îşi va deschide porţile în 23 februarie 2013, până 26 februarie …

Aditivi alimentari Editoriale Promovate

Utilizarea enzimelor in panificatie – I

Enzimele au fost recunoscute de mult timp ca un mijloc de îmbunătaţire a procesului de procesare sau a proprietăţilor produselor cerealiere şi utilizarea lor este în continuă creştere. Pâinea este cel mai obişnuit dintre alimentele tradiţionale din întreaga lume, cu costuri relativ mici. Astăzi, pâinea a făcut joncţiunea cu biotehnologia, numitorul comun fiind enzimele. Datorită …