Ceaiul – o scurta istorie

Răspândirea ceaiului

Răspândirea ceaiului, în mare parte în China, apoi se duce înapoi la Tang (618-907 d.Hr.) și în același timp, el a scris Lu Yu Cha Jing, canonul de ceai, primul și cel mai complet tratat despre ceai. În această perioadă istorică ceaiul era încă în curs la sol și în timp ce fierbe sub dinastia Song (960-1279 d.Hr.), frunzele au început să fie redus la o pulbere foarte fină și ceai cunoscut o mare răspândire. De aceea, această perioadă este cunoscută sub numele de Epoca de Aur a ceaiului.

În timpul dinastiei Tang, de asemenea, ceaiul a început să treacă granița chineză și pentru a satisface noi terenuri: Japonia, Coreea și Orientul Mijlociu. În Occident a venit în secolul al XVII-lea și au fost, probabil, portughezii să-l ia de la noi. Cu toate acestea, primul import din care avem dovezi istorice aparține anunțul Companiei Indiilor, prima aterizare în Franța și în Țările de Jos și apoi în toată Europa.

Și astăzi? În prezent ceaiul sa răspândit peste tot în lume, este o băutură foarte populară și apreciată pentru aroma sa, ritualul și, de asemenea, pentru proprietățile excelente de vindecare.

Post Author: Redactia FNR

Redactia FNR
Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunță-mă dacă sunt