Ca în fiecare an, la 16 octombrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), celebrează Ziua Internațională a Alimentației. Tema propusă de FAO pentru acest an este: „Protecția Socială și Agricultura: ruperea cercului vicios al sărăciei rurale„.
Cu această ocazie Slow Food Cluj Transilvania împreună cu USAMV Cluj Napoca – Facultatea de Știinţa şi Tehnologia Alimentelor au organizat un workshop la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara “RALUCA RIPAN” din municipiul Cluj-Napoca.
Obiectivul acestui eveniment a fost acela de a promova o alimentaţie inteligentă, conştienţi fiind că doar având o educaţie pe măsură, un tânăr poate avea parte de o creştere cât mai sănătoasă şi naturală. În același timp au fost atinse subiecte legate de calitatea produselor biologice, situația micilor fermieri, sustenabilitate și moduri de aprovizionare direct de la fermieri cât și informații despre nutriția umană. Organizatorii acestui eveniment: Conf. dr. Elena MUDURA, Asist. Dr. Ing. Oana Pop Lelia, Dr Ing. Lucian Cuibus Leaderul Slow Food Cluj Transilvania și Prof. Ing. Adriana Tarta Director la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara “RALUCA RIPAN”.
Susținătorii acestui eveniment au fost: Fundația Adept, Fundația Orange, Gelateria Moritz Eis, Asociația Pentru Susținerea Agriculturii Țărănești, Ferma Ghiuruțan, Dora Cake, We love eating.
Mai jos puteți vedea câteva fotografii de la acest eveniment.
Mai multe fotografii găsiți pe pagina noastră de Facebook.