A devenit obligatorie informarea consumatorilor asupra produselor congelate utilizate

A devenit obligatorie informarea consumatorilor asupra produselor congelate utilizate

La data de 20 octombrie 2016 au intrat în vigoare prevederile ordinului privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comercializare pe teritoriul României a produselor obţinute din produse alimentare congelate.

Ordinul stabileşte condiţiile de informare a consumatorilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează pe teritoriul României pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate.

Începând din 20 octombrie, operatorii economici care comercializează pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea „produs/din produs decongelat”.

Conform ordinului, în cazul constatării nerespectării condițiilor igienico-sanitare la transport, manipulare, depozitare, comercializare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor informează instituțiile responsabile cu atribuții în domeniu. De asemenea, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor efectuează, lunar și ori de câte ori se impune, controale pe piață.


A devenit obligatorie informarea consumatorilor asupra produselor congelate utilizate
Source: Alimentatiepublica.ro- Revista Gastromedia

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!