Brânză_Năsal_Taga_Food_News_RomaniaBrânza de Năsal revine pe piață după ce Friesland Câmpina România a încheiat, în data de 29 august 2014, un acord cu Fabrica de Brânzeturi Transilvania pentru reluarea producției de la fabrica din Țaga.

Acest acord oferă dreptul societății Fabrica de Brânzeturi Transilvania de a gestiona fabrica de brânză din comuna Țaga, județul Cluj. Asociatul majoritar al societății este AgroTransilvania Cluster, având ca partener asociat Cooperativa Agricolă Someș Arieș.

Pentru a implementa un model de afaceri sustenabil, acordul prevede producția Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster.

Acordul de parteneriat cu FrieslandCampina România reprezintă pentru noi, ca structură asociativă ce promovează investițiile în sectorul agroindustrial transilvanean, o oportunitate de a duce mai departe rețetele și tradițiile clujene, indiferent de contextul economic. Grota de la Țaga, în care se maturează brânzeturile, face parte din patrimoniul Transilvaniei și este de datoria noastră să facem tot ce este posibil să susținem procesul de producție de aici”, a declarat Felix Arion, Manager General AgroTransilvania Cluster.

Suntem extrem de bucuroși că am reușit, prin această soluție inedită de business, să reluăm activitatea în fabrica de la Țaga, o unitate-unicat în Ardeal. În momentul în care am anunțat intrarea în conservare  a unității de la Taga, consumatorii, dar și alti membri ai comunităților locale ne-au trimis numeroase mesaje prin care își exprimau regretul ca nu vor mai putea cumpăra Brânza de Năsal. Suntem mulțumiți că Năsal Napolact va fi, în curând, disponibilă din nou pe piață. Ne așteptăm ca producția să fie reluată în câteva luni”, a declarat Cornel Cărămizaru, Director de Vânzări FrieslandCampina România.

Despre Fabrica de Brânzeturi Transilvania

Societatea a fost înființată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someș Arieș. AgroTransilvania Cluster este o structură formată din agenți economici, entitați de cercetare, instituții și catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean, iar partenerul său în Fabrica de Brânzeturi Transilvania este o cooperative formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2000 de vaci de lapte. Inițiativa de a reuni în aceeași structură actori importanți din sectorul agroindustrial clujean și transilvanean îi aparține Consiliului Județean Cluj. AgroTransilvania Cluster își propune să fie un pol integrator al dezvoltării durabile pentru sectorul agroindustrial transilvanean, fapt pentru care și-a asumat misiunea de a promova și implementa proiecte concrete, operarea fabricii de la Țaga fiind unul dintre aceastea.

Sursă info:

Agro Transilvania Cluster

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!