Cate ferme vegetale au fost inregistrate in 2016 la Registrul Comertului

In 2016, cele mai multe ferme vegatale inscrise la Registrul Comertului au avut ca obiect de activitate cultivarea legumelor, a pepenilor, a radacinoaselor si a tubercurilor, conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), oferite la solicitarea publicatiei StiriAgricole.ro.

Astfel, in acest an, fermierii romani au infiintat nu mai putin de 3.847 de ferme care au ca obiect de activitate cultivarea legumelor, a pepenilor, a radacinoaselor si a tubercurilor, cu peste 1.500 de exploatatii decat cele inregistrate anul trecut. In 2015, conform datelor ONRC au fost inmatriculate 2.316 de ferme.

In ceea ce priveste cultivarea arbustilor fructiferi, capsunilor, nuciferilor si a altor pomi fructiferi, in acest an au fost infiintate 350 de ferme de acest tip, cu aproape 100 mai multe fata de 2015, potrivit ONRC.

Totodata, in acest an fermierii romani au inregistrat la Registrul Comertului si 248 de exploatatii care au ca obiect de activitate cultivarea fructelor semintoase si samburoase. In 2015 au fost inregistrate 159 de astfel de ferme.

O alta activitate care a reprezentat interes pentru agricultorii romani a fost si cultivarea strugurilor, in acest an fiind infiintate 47 de firme care se ocupa cu aceasta activitate. Numarul este mai mic decat in 2015, an in care au fost inregistrate 58 de astfel de firme, conform datelor ONRC.

De asemenea, fermierii romani au inregistrat in acest an mai putine ferme care au ca obiect de activitate cultivarea condimentelor, a plantelor aromatice si medicinale. Mai exact, anul acesta au fost inregistrate 33 de astfel de companii, cu 13 mai putin decat in 2015.

Doar o singura companie a fost inregistrata in acest an la Registrul Comertului avand ca activitate cultivarea plantelor pentru fibre textile, la fel ca in 2015.

Conform datelor ONRC, nicio companie nu a fost inregistrata in 2016 avand ca obiect de activitate cultivarea citricelor, a fructelor tropicale sau a trestiei de zahar.

Sursa: Știriagricole.ro-Portalul agriculturii romanesti
Cate ferme vegetale au fost inregistrate in 2016 la Registrul ComertuluiPhoto by jacilluch

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!