Corrigendum nr.2 la Ghidul General POCU

Ministerul Fondurilor Europene a publicat cel de-al doilea Corrigendum la Ghidul „Orientari privind accesarea finantarilor in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020”.

Printre modificari se numara:

  • Calcularea cheltuielilor indirecte ca rata forfetara din costurile directe eligibile cu personalul. In prevederile initiale, din acest calcul erau excluse cheltuielile cu personalul subcontractat. VAPRO Romania & Structural Consulting™ Group-www.fonduri-structurale.ro au atras atentia inca din luna iulie 2016 prin analiza realizata vizand optiunile simplificate in materie de costuri ca aceasta „corectare” a ratei forfetare cu „cheltuielile cu personalul subcontractat” excede prevederile din regulamentele europene.
  • Mentionarea clara a faptului ca, pentru operatiunile implementate in regiunea/regiunile eligibile vizata/vizate in apelul de proiecte, „eligibilitatea cheltuielilor – inclusiv a celor aferente activitatilor transnationale si a cheltuielilor directe aferente activitatii de management de proiect – nu este conditionata de efectuarea acestora in categoria de regiuni vizata in apelul de proiecte”.
  • Mentionarea clara a faptului ca persoanele juridice de drept privat fara scop patrimonial au 0% contributie proprie in cadrul proiectelor POCU. Din forma anterioara a Ghidului Orientari Generale se intelegea ca persoanele juridice de drept privat fara scop patrimonial (ONG-urile) beneficiau de 0% cofinantare proprie doar atunci cand aplicau singure, respectiv când erau „solicitanti individual, nu in parteneriat” (nefiind prezentata si situatia aplicabila când acestea depuneau un proiect in parteneriat). Aceasta neconcordanta a fost adusa la cunostinta autoritatilor responsabile in mai multe rânduri, inclusiv prin documentul elaborat impreuna cu Structural Consulting™ Group-www.fonduri-structurale.ro privind recomandarile pe marginea Ghidului Orientari Generale transmise catre AM POCU in luna iulie 2016.

Puteti consulta Corrigendum-ul nr.2 aici.

Post-ul Corrigendum nr.2 la Ghidul General POCU apare prima dată în VAPRO.
Source: Vaporo.ro
Corrigendum nr.2 la Ghidul General POCU

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!