Preparate street food pregătite și vândute într-un food truck – un fenomen gastronomic care a cucerit lumea

Preparate street food pregătite și vândute într-un food truck – un fenomen gastronomic care a cucerit lumea

În România, în ultima vreme se discută din ce în ce mai mult despre un concept aflat în vogă la nivel mondial: street food. Pe scurt, diferite preparate culinare care pot fi cumpărate și consumate în spații publice – pe stradă, în parcuri, târguri sau alte locuri publice, iar clienții pot opta pentru a lua preparatele  la pachet sau consumul imediat.

Potrivit unui studiu realizat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură, aproximativ 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume consumă preparate street food. Consumatorii iubesc mâncarea vândută pe stradă din mai multe motive: se pot bucura de o gustare rapidă și delicioasă, la îndemână chiar pe stradă, preparatele de  acest gen nu costă mult, pot experimenta diverse feluri de mâncare locale și au posibilitatea de a sprijini micii antreprenori și micile afaceri din sector.

Popularitatea preparatelor culinare de tip street food a dus la un fenomen deja destul de răspândit: preparate precum pizza, burgeri, sandwichuri reci și calde, paella, diferite sortimente de paste cu diverse sosuri, clătite, vafe sau alte preparate și deserturi pregătite și vândute într-o rulotă sau, cu alte cuvinte, food truck. Succesul acestui fenomen crește și din ce în ce mai multe businessuri de acest gen – food truck-uri – apar pe străzile din România.

Introducerea noilor preparate în meniu este mai ușor de făcut în cazul food truck-urilor, deoarece meniurile acestora, de regulă, sunt concepute în așa fel încât să ofere clienților preparate culinare simple și delicioase, care pot fi pregătite rapid. De asemenea, clienții care aleg sortimente street food, de obicei încearcă produse noi și inovatoare, iar varietatea felurilor de mâncare oferite de food truck-uri și capacitatea de a servi clienții rapid oferă un avantaj mare față de restaurante în această privință.

Articolul integral poate fi citit în ediția tipărită a revistei Gastromedia. Pentru comenzi și abonamente, sunați la 0756-610.883.

Contactați-ne la telefon 0787 677 310 sau e-mail marketing@gastromedia.ro pentru a afla cum puteți să vă faceți cunoscute produsele și serviciile prin intermediul articolelor de specialitate care vor apărea în edițiile următoare ale revistei Gastromedia.


Source: Gastromedia
Preparate street food pregătite și vândute într-un food truck – un fenomen gastronomic care a cucerit lumea

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!