Anuarul Statistic FAO 2013

fao_statistical_yearbook_anuarul_statistic_2013_food_news_romaniaAnuarul Statistic al FAO prezintă o sinteză vizuală a tendințele majore și a factoriilor de influență a Alimentație și Agriculturii la nivel global și interacțiunea acestora cu mediul înconjurător, social și economic. Acesta își propune să fie un punct de referință unic pentru domeniul agro-alimentar mondial și pentru factorii de decizie politică, agențiilor donatoare, cercetători și analiști, precum și a publicului larg.
Multitudinea de numere din întreaga lume se pot clasifica în patru categorii tematice generale:

  • Starea resurselor agricole în lume
  • Insecuritatea alimentară și malnutriția
  • Hrănirea în lume
  • Sustenabilitatea agriculturii și a mediului

Statisticile bune sunt necesare pentru a monitoriza progresele dezvoltării. Datele de evaluare pot duce la niște măsuri mai bune pentru a proteja vulnerabilitatea populațiilor. Fără a avea niște date bune este imposibil să evaluăm și să determinăm impactul politicilor. –  José Graziano da Silva, FAO Director-General

Câteva date mai importante:

  • Aproximativ 12% din suprafața pământului este cultivată cu cereale.
  • Aproximativ 870 milioane de oameni, (sau 1 din 8), sunt subnutriți.
  • La nivel global, aprovizionarea cu alimente a crescut de la aproximativ 2200 kcal/zi la începutul anilor 1960 la mai mult de 2800 kcal/zi până în 2009.
  • Terenurile agricole sunt responsabile de aproximativ 30% din totalul emisiilor antropice cu efect de sera în atmosferă.

Acest Anuar Statistic îl puteți descărca de aici.

Post Author: Lucian Cuibus

Lucian Cuibus
Founder and manager at Food News România

Leave a Reply

Fi primul care comentează !

Anunță-mă dacă sunt
avatar
wpDiscuz