Kids Lab la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor

11070823_825055697549795_6954180619036672297_nÎn fiecare an din 1950, la 7 aprilie,  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), celebrează Ziua Mondială a Sănătății. OMS a dorit să transmită cinci mesaje cheie : „Păstrați curățenia!”, „Separați alimentele gătite de cele crude!”, „Gătiți cât mai bine alimentele!”, „Păstrați alimentele la temperaturi sigure!” și „Folosiți surse de apă și materii prime sigure!”. Prin sloganul „De la fermă până în farfurie, Mâncarea sigură să fie” Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a propus să evidențieze atât provocările, cât și oportunitățile care decurg din siguranța alimentelor.

În această zi Facultatea de Știinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj Napoca împreună cu diverşi parteneri: Nutriţionist-Dietetician Laura Someşan, Slow Food Cluj Transilvania, We love eating, Food Revolution Day, Food News România au organizat workshopul Kids Lab. La această manifestare au participat elevi de clasa 1 şi a 6-a de la liceul George Coşbuc şi George Bariţiu din Cluj-Napoca.  Organizatorii acestui eveniment au fost: Conf. univ. dr. Ramona SUHAROSCHI, Prodecan activitatea didactică Șef lucr. dr. Crina MUREȘAN,  Şef lucr. Dan Vodnar, Postdoctoranzi dr. ing. Oana Pop, dr. ing. Lucian Cuibus, masterand nutriţionist Laura Someşan, asistent practică Andrei Borşa, alături de diverşi studenţi din cadrul Facultății de Știinţa şi Tehnologia Alimentelor.

Obiectivul acestui eveniment a fost promovarea alimentaţiei inteligente în rândul copiilor, conştientizarea acestora asupra beneficiilor pe care le au dacă consumă legume şi fructe, realizarea de fresh-uri şi milkshake-uri personalizate. Un copil poate avea parte de o creştere cât mai sănătoasă şi naturală dacă este bine informat.

Workshop-ul a avut loc la USAMV Cluj Napoca, sediul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, Calea Floresti Nr. 64, marţi 7 aprilie, cu începere de la ora 9.00 în stația pilot de produse zaharoase.

Mai jos puteți urmări prezentările realizate de către Nutriţionistul Lorena Someşan şi câteva fotografii de la acest eveniment. Pentru toate fotografiile intrați pe pagina de Facebook – Food News Romania.

Post Author: Redactia FNR

Redactia FNR
Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!

Leave a Reply

Fi primul care comentează !

Anunță-mă dacă sunt
avatar
wpDiscuz