Internship la Guvern 2015

Internship_guvernul_romanieiProgramul oficial de Internship al Guvernului România a ajuns la cea de-a treia ediţie. În primii doi ani, peste 180 tineri au avut oportunitatea de a se alătura pentru două luni Executivului, lucrând atât la sediul central al Guvernului, cât și în toate ministerele.
În 2015, alți 300 de studenţi şi tineri absolvenți au oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în 77 de instituții centrale timp de două luni, să-şi valideze reuşitele academice, să capete experienţă practică şi chiar să contribuie la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul lor de idei, iniţiative şi cunoştinţe actualizate.
Înscrierile se fac online prin intermediul paginii oficiale internship.gov.ro. Termenul-limită pentru transmiterea candidaturii este 31 mai 2015. Tinerii admiși vor beneficia de o bursă lunară menită să contribuie la costurile de acomodare. Asemeni portalului posturilor vacante din cadrul administrației publice, programul oficial de Internship al Guvernului României reprezintă o inițiativă a lui Cristian Botan.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în suborinea Guvernului. MADR este autoritatea publică centrală responsabilă cu aplicarea strategiei și Programului de guvernare, cu rol în elaborarea și implementarea strategiilor naționale sectoriale în domeniile agriculturii și producției alimentare, dezvoltării rurale, pescuitului și acvaculturii, îmbunătățirilor funciare, precum și în domeniile conexe: fitosanitar, cercetarea științifică de specialitate, conservarea și managementul durabil al solurilor și al resurselor genetice vegetale și animale.

La acest minister exista 13 poziții disponibile în cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2015:
– Direcția Generală Afaceri Europene și Relații Internaționale (două poziții);
– Direcţia Generală Managementul Resurselor Umane și Juridic / Biroul Relația cu Parlamentul și – Dialog Social (o poziție);
– Direcția Generală Buget, Finanțe și Fonduri Europene (4 posturi);
– Direcția Generală Politici Agricole și Strategii (6 posturi).

Bibliografie

Post Author: Redactia FNR

Redactia FNR
Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunță-mă dacă sunt